{ads}

HIDE

Viimased

latest

Suveks saledaks ! Jook, mis aitab sul oma eesmärke saavutada

  foto : unsplash / Joanna Kosinska    Kui sa oled otsustan...

 

foto : unsplash / Joanna Kosinska

 

 Kui sa oled otsustanud ennast käsile võtta ja vabaneda liigsetest kilodest või lihtsalt parandada tervist, siis proovi seda organismi puhastavat tervisejooki, mis aitab seedimist parandada. See jook mõjub nagu dušš, mis toimib seespidiselt. Tegemist on 100% loodusliku tootega, mida on lihtne valmistada. 

 

Organismi puhastav tervisejook

Sega suure veega täidetud klaasi sisse 2 sl chia seemneid. Seejärel lisa natuke sidrunimahla ja  oota 5 minutit, kuni seemned paisuvad. Soovitatav on juua seda jooki hommikul tühja kõhu peale. 

 

 

Chia seemned on kõrge toiteväärtusega ja aitavad reguleerida veresuhkru taset, parandavad seedimist, toetavad südame tervist ja annavad nii jõudu, kui energiat juurde. Lisaks sisaldavad chia seemned suures koguses antioksüdante. Seemned on ka asendamatud kiudainete ja valkude allikaks. Rohkesti leidub chia seemnetes vajalikke vitamiine ja mineraale (rauda, kaltsiumit, kaaliumit, magneesiumit ja foolhapet). Chia seemned imavad vedeliku endasse ja aitavad hoida seega organismi vedeliku taset normaalsena. Seemned panevad ainevahetuse hästi tööle ja aitavad kaalu kaotada. Samuti aitavad chia seemned ka kehast mürkaineid väljutada. Kuna seemned sisaldavad lahustamatuid kiudaineid, aitavad nad hoida kõhtu peale söömist kauem täis. Ära tuleks ka mainida, et chia seemned sisaldavad sama palju oomega-3 rasvhappeid, kui rasvane kala, seega aitab seemnete söömine masenduse ja väsimuse vastu. 

Ettevaatlik tuleks aga olla sellega, et chia seemneid ei tohiks kunagi süüa kuivana või toorelt, kindlasti segada eelnevalt mõne vedelikuga (jogurti, vee, smuuti).

Chia seemned paisuvad kõhus ja aitavad puhastada ka jämesoolt. Chia seemntega tervisejook aitab kõhukinnisuse puhul, parandades soolestiku tööd.

Kommentaare ei ole