{ads}

HIDE

Viimased

latest

Suur vanusevahe : mees 67-aastane, naine 42-aastane

  foto : unsplash  / Nathan Walker   Moona on 42-aastane na...

 

foto : unsplash  / Nathan Walker

 

Moona on 42-aastane naine. Ta on lahutatud ja kahe teismelise lapse ema. Jaagupiga, kes on 67-aastane, kohtus ta 2 aastat tagasi, sellest ajast on nad ka koos elanud. Jaagup on samuti lahutatud ja kahe täiskasvanud lapse isa. 

"Meil on mõlemal oma elu olnud enne seda, kui me kohtusime ja see ilmselt annabki meile jõudu, et oma suhet hoida.", räägib Jaagup: " Me ei taha üksi olla. Mina tundsin tema isa, nii me kokku saimegi. Ma olin just kolinud tagasi oma kodukanti. Peale mitut kohtumist otsustasimegi panna leivad ühte kappi ja kokku kolida. Ma olen praktiliselt Moona isaga samavanune. Sama põlvkonna mehed. Seega jah, erinevast vanusevahest on ikka naljaga pooleks juttu tulnud. 

 

 

Paljud asjad said kohe paika pandud, kui koos hakkasime elama. Kui minuga midagi peaks juhtuma, on Moona tulevik vähemalt kindlustatud. Kunagi ei tea ju, mida homne päev toob. Ega selline vanus pole naljaasi. Me ei ela ju igavesti. Seda aga, mis meie vahel on, võtan ma kui kingitust. Kingitust, mille Moona mulle on teinud. Moona on minu elu mõte. Meie suhte algus oli küll üsna naljakas, minust sai rohkem nagu vanaisa Moona lastele. Ja kui Moona isa suri paar aastat tagasi, võtsin ma ka selle rolli enda peale. Minust sai tema teine isa. Jah, see võib olla imelik. Me oleme ju koos nagu mees ja naine, magame koos ja kõik aga ma ei saa öelda, et asjad oleksid nii nagu varem. Ma mõistan, kui ta tahab minna mujale vaatama, sest minul isiklikult ei ole enam nii palju tahtmist nagu varem. Mulle täitsa piisab, kui ta magab minu kõrval ja kui sa saan teda vaadata ning tunda ta keha soojust. "

 

 

Jaagup on veendunud, et peale Moonat ei tule tema ellu mitte ühtegi naist : "Ma ei näe oma elu ilma temata. Tõenäoliselt kaon ma enne, kui me peaks lahku minema või midagi juhtuks. Ma ei usu, et ma nüüd 100-aastaseks elaks ja ma tunnen iga päev, kuidas vanadus võimust võtab, no ei ole see olemine enam see, mis varem. Sellepärast ma olengi Moonale tänulik tema hoole eest. Moona ongi minu elu mõte. Ma tahan, et ta oleks õnnelik. Ma ei taha, et ta kord kahetseks seda aega, mis ta minu peale raiskas, ma tahan, et ta minu peale mõteldes oleks õnnelik. Moona ja tema lapsed ongi minu pere. Mitte miski ei saa mind teha õnnelikumaks, kui see, kui me oleme kõik koos kodus. See ongi minu pärandus. Ja see ongi kõik, mis on minu jaoks tähtis. "

 

 

Jaagup teab, et nende suhte peale ei vaadata just hea pilguga : "Inimesed ikka räägivad, mis sinna parata saab?! Mõned on öelnud, et Moona on ainult minu raha pärast minuga koos, on ka seda minult otse küsitud, et kas ma olen aru kaotanud ja miks ma raiskan oma laste pärandust naise peale, kes on ainult raha peal väljas. Mulle teeb see haiget. Moona on see, kes oma vabast ajast on minuga koos ja kes on muutnud mu elu ilusamaks. Ma imetlen tema julgust ja jõudu, ma tahan, et ta oleks õnnelik. Tänu Moonale ei ole ma üksi ja kasutu. Ma ei otsinud endale nooremat naist, kes minu eest hoolitseks aga ma olen rahul, et tänu sellele ei ole Moonal samu probleeme, mis minul. 

Jaagup on rahul, et kogu tema pere on koos ja õnnelik : "Minu endine naine saab Moonaga väga hästi läbi. Minu lapsed samuti, nad teavad, et ma ei ole neid kõrvale jätnud ega unustanud. Neil on sama tähtis koht minu elus nagu varem. Nemad tahavadki, et ma Moonaga ametlikult abielluksin. Järgmisel suvel ilmselt saab see ka teoks. See on kõige ilusam kingitus, mida nad mulle teha saavad, kui nad tulevad kõik meie pulmapeole. Ilma Moonata ei oleks see võimalik. Minu jaoks on see tähtis samm. Ja ma tean, et mu lähedased kiidavad seda heaks. Ainult naabrid vaatavad pika pilguga aga mind see ei häiri, sest meie oleme õnnelikud." 



allikas : yahoo

 


Kommentaare ei ole