{ads}

HIDE

Viimased

latest

Millised märgid näitavad täiskasvanule, kelle emotsionaalne intelligentsus on nõrgalt välja arenenud?

foto : unsplash / Priscille Du Preez      Emotsionaalne int...

foto : unsplash / Priscille Du Preez

 

 

 Emotsionaalne intelligentsus on oskus enda ja teiste emotsioonidega toime tulla. Kui emotsionaalne intelligentsus ei ole lapsepõlve jooksul välja arenenud, ei tule inimene enam nii hästi oma tunnetega toime. 


Mõned inimesed mõistavad oma emotsioone paremini, kui teised : nad saavad aru nii enda, kui ka teiste inimeste tunnetest. Näiteks ülitundlikud inimesed on varustatud väga hea emotsionaalse intelligentsusega, tänu sellele kohanevad nad igas olukorras paremini. 

Emotsionaalse intelligentsuse oskus areneb välja lapsepõlve jooksul, sest last õpetatakse rääkima oma tunnetest, laps teab, mis on rõõm ja kurbus, viha ja raev. Psühhoterapeut Bobbi Banks kirjeldab oma Instagrami postituses, millised märgid viitavad madala emotsionaalse intelligentsuse tasemele. 

 

 

 

 

 

 

Märgid, mis viitavad madala emotsionaalse intelligentsuse tasemele

Madala emotsionaalne intelligentsuse tasemega inimestel on raske oma emotsioonidega toime tulla. Selle asemel katsuvad ta oma tundeid ignoreerida, lükates need kõrvale. Nii nagu nad õppisid tegema ka oma lapsepõlve jooksul. Tavaliselt on probleem alguse saanud juba sellest, vanemad ise ei ole osanud oma tunnetega toime tulla, seega emotsioonidest ei räägitudki pereringis. 

Bobbi Banks toob välja ka üksindusetunde ja enese alaväärtustamise. Inimene võib tunda tühjust oma sees, näha endas ainult vigu; tunda, et ta ei ole omal kohal, sest keegi pole temast kunagi õieti aru saanud ega teda ära kuulanud. 

 

 

Samuti võib tekkida tunne, et ta ei väärigi armastust, sest ta ei ole tundnud piisavalt hoolt ja tähelepanu. Kuna tema vanemad ei saanud oma isiklikest emotsioonidest aru, siis pärandasid nad selle ka oma lastele edasi läbi oma sõnade ja käitumise. 

Meil on raske oma isiklikke vajadusi mõista, sest me oleme harjunud hoolitsema teiste vajaduste eest enne kõike. Madalast emotsionaalse intelligentsuse tasemest annab märku ka see, kui sa ei usalda teisi inimesi. Samuti see, kui su emotsionaalsed haavad aeg-ajalt tihti haiget teevad, eriti need, mis on seotud traumeerivate sündmustega. Kui su hingehaavad teevad sulle sageli haiget, peaksid sa konsulteerima mõne spetsialistiga, kes oskab sind aidata.


Kommentaare ei ole