{ads}

HIDE

Viimased

latest

Milline tähendus on sellel, kui vasak käsi sügeleb?

foto : unsplash / Christian Dubovan      Ilmselt oled sinag...

foto : unsplash / Christian Dubovan

 

 

 Ilmselt oled sinagi kuulnud seda, et kui vasak käsi sügeleb, siis on sellel mingi suurem tähendus. Kas see tähendab aga head või halba? Ja kuidas sellega tegelikult lood on? 

Tegemist on rohkem rahvapärase usuga ehk ebausuga. Eks me kõik oleme ju suuremal või väiksemal määral ebausklikud, arvates, et katkine peegel tähendab seitset aastat õnnetut armastust või et kui must kass läheb üle tee, toob see kaasa halba õnne. Mõned uskumused on natuke kummalisemad, kui teised. On ka selliseid, mis puudutavad talismane ja amulette, mille järgi jänesekäpp ja hobuseraud toovad head õnne ligi. Kuidas on lood aga sellega, kui vasak käsi hakkab sügelema? 


Kust see uskumus üldse alguse on saanud? 

Uskumus, et kui vasaku käe sügelemine toob raha ligi, tuleb kaugelt Pärsiast, tänapäeva Süüria maa-aladelt. Ilmselt on see ka kõige levinum uskumus ja olgem ausad, meeldib meile ka kõige rohkem, eriti praegusel ajal. Inimesi on üsna kerge mõjutada, kõik muidugi sõltub ka kodusest kasvatusest ja isiklikest veendumustest aga kui asi puudutab ebausku, siis usume me rohkem ikka seda, mis on positiivne ja toob meile head õnne ligi. 

 

 

Peopesa ei kipu sügelema aga ainult ühes paigas maailmas ja selle tõttu on normaalne, et ka üle maailma on selle kohta erinevaid uskumusi. 


Milline tähendus on sellel, kui vasak käsi sügeleb? 

Erinevates kultuurides on selle tähendus ka erinev. Tiibeti budistid usuvad jälle, et kui vasak käsi sügeleb, siis on oodata kokkupuudet negatiivse energiaga. Näiteks mõne halva inimesega. Iirimaal tähendas aga vasaku peopesa sügelemine vanasti head õnne. Teistes kultuurides jälle on vasaku käe sügelemine seotud tervise paranemise ja terveks saamisega või siis hoopis ennustab lapse sündi. Milline tähendus sulle kõige rohkem sobib? 

Kõige levinum tähendus on siiski see, et inimene, kelle vasak käsi sügeleb, saab varsti raha. Veelgi enam, kui peopesa ikka väga sügeleb, siis saab inimene lausa rikkaks. Kahjuks ei võimalda ükski ennustus ette näha, kui suurest summast on juttu. 

Lisaks ei maksa unustada ühte väga tähtsat asjaolu. Selleks, et raha jõuaks sinuni, pead sa midagi tegema. Mõned väidavad, et kui käsi sügeleb, siis ei tohi kätt puudutada, muidu kaob rahaõnn, teised ütlevad, et vastupidi, mida rohkem sügada peopesa, seda rohkem raha tuleb. Mõne heateo võiks ikka teha, siis on kindel, et raha kuhugi ei kao. 

 

 


Erinevad tähendused

Öeldakse ka seda, et juhuseid ei ole olemas. Et kõik juhtub mingil kindlal põhjusel. Jällegi sõltub see sellest, kus maanurgas sa elad. Erinevaid legende liigub palju. Teadus aga kõike seletada ei suuda. 

Seega, kui su käsi ei sügele mingil tervisliku probleemi pärast, tuleb leida sellele muu seletus. Mõnes kohas usutakse jälle, et kui parem käsi sügeleb, tähendab see seda, et raha tuleb, kui aga vasak käsi sügeleb, tähendab see aga eelseisvaid kulutusi. 


Alateadvuse jõud

Võib-olla on see kõik aga alateadvuse jõud ja ei midagi muud? Kõik teavad, mis asi on platseebo efekt. Kas ei ole nii, et see kehtib ka ebausu kohta? Kuna me tahame sellesse kõigest hingest uskuda, leiabki see asi aset, sest see kattub sellega, mida me usume. 

 

 


Kontrolli oma tervist

Kui vasak käsi ikka sügeleb, võib see olla seotud ka sinu tervisega ja mõningate allergeenidega. Võib-olla on sul probleeme ekseemi, seenhaiguste, või muu tervisehädaga, mis nõuab ravi. Sellisel puhul oleks hea pöörduda abi saamiseks spetsialisti poole enne, kui probleem muutub suuremaks. 


Lõpetuseks

Erinevalt tõlgendusest on vasaku käe sügelemisel erinev tähendus. Sina ise valid, milline sulle kõige rohkem sobib. Miks mitte uskuda seda, et vasaku käe sügelemine toob ligi rahaõnne ja viib ära kõik su rahaprobleemid! Objektiivselt võttes ei saa aga eitada seda, et külgetõmbejõud on olemas ja toimib. Mida rohkem sa millessegi usud, seda suurem on šanss, et see täitub. Nüüd sa siis tead, mida teha, kui vasak käsi järgmine kord sügelema hakkab.

Kommentaare ei ole