{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sul on raske kaalu kaotada? Võib-olla on põhjuseks geenid!

foto : unsplash / Fuu J     Me kõik tunneme selliseid inime...

foto : unsplash / Fuu J

 

 

Me kõik tunneme selliseid inimesi oma tutvusringkonnas, kes võivad kõike süüa ilma, et nad võtaksid grammigi juurde. Nad võivad süüa magusat ja rasvast toitu ilma, et see tekitaks vähimatki probleemi või kajastuks nende kehakaalus. Ja siis on teised, kes pelgalt koogi nägemisest võtavad kaks kilo juurde. 

Äkki on see seotud meie geenidega? Vähemalt kinnitavad seda värsked uuringud, mille tulemused avaldati väljaandes ScienceDaily. Oma uurimistöö raames analüüsisid teadlased nii madala, kui kõrge kehamassiindeksiga inimeste DNA'd. Tulemused olid üsna üllatavad. 

Teadlased avastasid, et kõrge kehamassiindeksiga inimestel oli ülekaalulisusega seotud geene rohkem, kui madala kehamassiindeksiga inimestel. 

See teaduslik uurimistöö tõestab esimest korda, et saledad ja terved inimesed on üldiselt terved sellepärast, et neil on vähem geene, mis tõstavad ülekaalulisuse riski. Seega mängivad kaalulangetamise ja rasvumise juures olulist rolli peamiselt just geenid, mitte see, kui hea tahtejõud kellelgi on.

Kommentaare ei ole