{ads}

HIDE

Viimased

latest

5 vananemisvastast toitu, mis aitavad jääda terveks ja tugevaks (arsti soovitused, kes näeb 20 aastat noorem välja oma tõelisest vanusest!)

foto : unsplash / Tyrrell Fitness And Nutrition     Kahtlem...

foto : unsplash / Tyrrell Fitness And Nutrition

 

 

Kahtlemata tänu oma tervislikele eluviisidele näeb dr. Mark Hyman 20 aastat noorem välja oma tõelisest vanusest. Tänu sellele on ta suutnud pidurdada oma bioloogilist vanust ehk keha vananemist. Koos sellega on paranenud ka tema tervis. Dr. Mark Hyman jagab regulaarselt sotsiaalvõrkudes soovitusi kõikidele oma jälgijatele, kuidas elada kauem ning tervislikumalt. 

 

@drmarkhyman Do you eat any of these foods regularly? What’s something you want to incorporate into your diet more? If you want to learn about diet and longevity, check out my new book, Young Forever. It’s out now wherever books are sold.  YoungForeverBook.com #diet #longevity #nutrition #markhyman #youngforever #booktok ♬ original sound - Mark Hyman, M.D.

 


Kuidas siis tuleks toituda nii, et jääda nooreks ja terveks? 

 

 

 

Ristõielised köögiviljad

Dr. Mark Hymen soovituslikus nimekirjas on kõik ristõielised köögiviljad, mis aitavad maksa puhastada. Rsitõieliste perekonda kuuluvad brokoli, kapsas, lillkapsas, rooskapsas ja lehtkapsas. Ristõielised köögiviljad sisaldavad rohkelt kiudaineid, peamisi mineraalaineid ja fütotoitaineid, mis alandavad põletiku ja kasvajate riski. Ristõielised köögiviljad sisaldavad ühendeid, mis aitavad aktiveerida rakkude puhastust. Dr. Mark Hymen soovitab süüa iga päev kaks tassitäit ristõielisi köögivilju. Lisaks kaitsevad köögiviljad ka südame tervist. Ristõielised köögiviljad aitavad ennetavada ka vähirakkude teket. 

 

Külmpressitud oliiviõli

Samuti kaitseb külmpressitud oliiviõli südame tervist, aidates vältida südamehaigusi.  Oliiviõli on antioksüdantse ja põletikuvastase toimega. Dr. Mark Hymen on veendunud, et head rasvad on inimesele kasulikud ja isegi vajalikud, oliiviõli sisaldab aga palju häid rasvahappeid. Küllastumata rasvhapped aitavad hoida nii vererõhku, kui vere kolesteroolitaset normaalsena. 


Seemned ja pähklid

Kui kõht läheb päeva jooksul tühjaks, tuleks süüa aga seemneid või pähkleid, mis turgutavad immuunsust tänu rohkele vitamiinide-, mineraalide-, valgu- ja kiudainesisaldusele.  

 

 


Marjad

Mis puutub puuviljadesse, siis kõige paremad on punased marjad, mis sisaldavad palju antioksüdante. Maasikad, mustikad, põldmarjad ja jõhvikad kaitsevad tervist tänu antioksüdantidele ning fütokeemilistele ühenditele, mida nad sisaldavad. Just need fütokeemilised koostisained aktiveerivad igavese nooruse allika, mis aitab meil saada terveks ja jääda nooreks. 


Roheline tee

Ja lõpetuseks soovitab dr. Mark Hymen juua palju rohelist teed. Tema ise joob igapäevaselt rohelist teed ja kinnitab, et mitmed teaduslikud uuringu on näidanud, et roheline tee sisaldav ühendeid, mis kaitsevad nii vähi, kui südamehaiguste eest ning pikendavad eluiga.

 

 





Kommentaare ei ole