{ads}

HIDE

Viimased

latest

Igapäevased harjumused, mis aitavad parandada enesetunnet

foto : unsplash / Michael Held      Mis oleks, kui lõpetaks...

foto : unsplash / Michael Held

 

 

 Mis oleks, kui lõpetaks selle pideva muretsemise ja rahulolematuse ning võtaks natuke aega, et olla õnnelik ja rahul oma eluga (hoolimata kõigest)? Kui sa oled väsinud kõigest, siis hakka alates tänasest ellu rakendama nelja lihtsat reeglit ja muuda oma elu selle läbi paremaks. Sa oled seda väärt. 

Igal inimesel tuleb ette nii häid, kui halbu päevi. Ühel päeval võid sa tunda ennast hästi, järgmisel päeval juhtub midagi ja võtab kogu su tuju kohe ära. Hakates aga oma ellu rakendama neid lihtsalt reegleid ja tehes seda iga päev, muutub su enesetunne paremaks ja halvad asjad ei suuda sind enam nii palju endast välja viia. Ja selle tõttu sa märkadki ühel hetkel, et sa oledki päris õnnelik, sest sa ei lase ennast enam nii palju välistest teguritest mõjutada.

 

4 igapäevast harjumust, mis aitavad sul muuta oma enesetunnet paremaks 

 

 

 

Kehaline aktiivsus

Kõige parem on muidugi spordi tegemine. Teaduslikud uuringud on näidanud, et regulaarne liikumine ja harjutuste tegemine aitab  hoida õnnetunnet, tõstes heaolu-  ja õnnehormoonide taset kehas. Poole tunnine jalutuskäik on selleks piisav. Tänu sellele paraneb ainevahetus, paremad mõtted tulevad pähe ja tervis muutub tugevamaks.

 

Suhtle rohkem teistega

Üksi olemine tekitab negatiivseid mõtteid ja masendust. Virtuaalne elu  ja sotsiaalvõrgud ei ole lahendus, tähtis on inimestega suhelda silmast silma. Veeda rohkem aega selliste inimestega, keda sa hindad ja austad. Lähedaste inimestega koos olemine parandab tuju ja teeb õnnelikumaks. 

 

Ole tänulik iga päev

Tänulikkuse harjutamine igapäevases elus aitab näha oma elu teises valguses ning olla õnnelikum. Optimistlike inimeste tervis on parem ja tugevam. Positiivsed mõtted aitavad võidelda negatiivsete emotsioonide vastu ning tõsta õnnetunnet. Tänulikkus aitab parandada enesetunnet, näha olukorda üldisemalt ja olla vastupidavam. 

 

Lemmikloom

Lemmikloom ei ole ainult seltsiks, vaid aitab ka depressiooni ja masenduse vastu, tõstes õnnetunnet. Lemmikloomad tekitavad heaolutunde, kutsudes emotsioone esile.

Kommentaare ei ole