{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas hoida haigusi eemal talvel?

foto : unsplash / Isabella and Zsa Ficher      Kui kõik ümb...

foto : unsplash / Isabella and Zsa Ficher

 

 

 Kui kõik ümberringi on haiged, on raske ise mitte haigeks jääda. Selle asemel, et ravida, tuleks ennetada. 


Pese käsi mitu korda päevas

Käte pesemisel ära unusta seepi kasutada ja pese korralikult oma käed ära. Pese kasvõi üle teist korda, ikkagi parem. 


Tuuluta toad ära

Eriti juhul, kui mõni pereliige on haigeks jäänud, tuleb regulaarselt toad ära tuulutada. See tähendab, et sa pead aknad lahti tegema iga kahe tunni tagant 5-10. minutit, et toas oleks värske õhk. Tuulutamine on väga tähtis, sest viiruste levik käib suures osas õhu kaudu, aevastamise ja köhimise käigus.

 

 


Puhasta oma nina

Et mitte haigeks jääda, tuleb hoida ninasõõrmed puhtad. Kui ninasõõrmed on puhtad ja niisutatud, ei suuda viirused nii ruttu sisse tungiga. Kõige parem oleks loputada iga päev nina, see aitab hoida haiguseid eemal. 


Puhka

Väsinud organism kurnab immuunsust ja on vastuvõtlikum viirustele. Ka vähene magamine on üks põhjustest, miks pühade perioodi ajal on nii palju haigusi levimas. Sellepärast tulebki piisavalt magada ja võtta lisaks C-vitamiini.

 

Jälgi oma toitumist

Selleks, et terveks jääda, tuleb tasakaalukalt toituda. 5 peotäit puu- ja köögivilju päevas hoiab haigused eemal, stimuleerides immuunsust. Ka söögiaegade vahe peab olema regulaarne. Organismile ei meeldi juhuslikud söögiajad ning pidevad muutused, millega ta peab harjuma. Kui sa sööd kell 23 õhtul selle asemel, et süüa kell 8 nagu tavaliselt, häirid sa sellega oma immuunsuse tööd. 

 

Kommentaare ei ole