{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kui sõber ei ole enam sõber

  foto : unsplash / youssef naddam   Miks elu ei lähe kõik ...

 

foto : unsplash / youssef naddam

 

Miks elu ei lähe kõik nii nagu filmis? Et sõprus kestab kogu elu ja et sõber on tõeline sõber, kelle peale sa võid kindel olla nii heas, kui halvas. Miks mõnikord on nii, et väike asi või aastatepikkuse sõpruse ära rikkuda? Miks üks kuulujutt võib teha nii palju halba ja lõhkuda sinu suhte sõbraga? 

Mõnikord ei vaja sa midagi muud, kui lihtsalt seda, et sa saaksid ennast tühjaks rääkida. Rääkida inimesega, keda sina tunned ja kes sind tunneb ning kellega sul on lihtsalt hea olla. Ta on sinu sõber. 

Tahad sa seda või mitte, võib ka sõprussuhe muutuda üleöö või ajapikku. Põhjuseks võivad olla arusaamatused, möödarääkimised, teised inimesed, kelle kavatsused ei ole alati kõige paremad; erinevad arvamused ja arusaamised, reetmine ja petmine või siis lihtsalt see, et eluteed lähevad lahku ühel hetkel ilma, et keegi sinna midagi parata saaks.

Ikka on nii, et sellega on raske harjuda, sest inimene oli sulle mingil määral tähtis ja teil on ühiseid mälestusi. 

Millised märgid näitavad, et teie suhe ei ole enam endine? 

 

 

 

Sa tunned end halvasti peale seda, kui sa oled temaga koos olnud

Esimene märk, mis annab märku sellest, et teie suhe on muutumas, on see, et sa ei tunne ennast hästi peale seda, kui te olete koos aega veetnud. Olles veetnud aega koos inimesega, kes tahab sulle head, peaksid sa end ju hästi tundma. Kui aga kogu teie koosveedetud aja jooksul sa tunned, et sind ei mõisteta, ei hinnata, ei väärtustata ega taheta, siis on midagi valesti. Sa oled ise endale ettekujutlusi teinud. Kui sa tunned, et ta sind naeruväärista, pilkab, teeb sulle haiget oma sõnadega, alandab ja solvab, ei ole ta su sõber. Kui peale seda, kui sa oled temaga rääkinud telefonis, tunned sa end halvasti, on teie omavaheline suhe halb ja ilmselt ei taha sa, et ta sulle tagasi helistaks. Sa väldid pigem temaga suhtlemist nii palju, kui võimalik. Temaga koos olemine ei valmista sulle rõõmu ega rahulolu. 

 

 

 

Temaga koos olles ei tunne sa end hästi

Sa kardad teda alateadvuslikult ja oled hakanud temast eemale hoidma. Sa kardad, et ta ütleb sulle midagi, mis võib sulle haiget teha või alandab sind teiste ees. Sa kardad temaga koos olla. Sa tunned isegi masendust ja ärevust tema pärast. Ta ei ole kaastundlik, ta nagu sooviks sulle halba. Sa suhtled temaga viisakuse pärast aga oma sisimas pole sul mingit tahtmist temaga läbi käia.

 

Sa ei helista talle, kui sul on midagi tähtsat vaja rääkida

Sa ei taha tema abi, sa ei taha temalt abi paluda. Sa oled ka aru saanud, et ega tal tegelikult polegi kunagi aega sinu aitamiseks. Sõbrad on need, kes huvituvad alateadvuslikult sellest, kas teine inimene tunneb end hästi ja kuidas tal on. Kui sa ütled oma sõbrale, et sul on üks probleem, siis tunneb ta sinu pärast muret ja katsub sind aidata, et leida su probleemile lahendus. Sa tunned end temaga hästi ja tead, et võid talle rääkida kõikidest oma probleemidest.

 

 

 

Sul on tunne, et ainult sina pingutad üksi ja tunned huvi, kuidas tal läheb

Sul on juba ammu tunne, et ainult sina pingutad ja näed vaeva, et suhelda. Teie sõprus on seega läbi saamas, sinna ei saa midagi parata.

Kui ainult sina üksi pingutad, on see märk, et midagi on valesti. Kui su niiöelda sõber kogu aeg ainult iseendast ja oma elust räägib, laskmata sul hetkegi suud lahti teha, on see märk, et teie suhe ei ole tasakaalukas. Sina leiad tema jaoks aega, sina suhtled temaga, sina oled tema jaoks olemas. Tema sinu vastu nii suurt indu üles ei näita.

 

Sa ei tunne ennast enam ära

Inimesed muutuvad elu jooksul. Kui sul on raske jääda selle inimese vastu ausaks või pead sa kedagi teist mängima, on teie suhe vale. Võib-olla on aastad teid muutnud? Võib-olla ei ole teil enam ühiseid huve ega väärtushinnanguid? Igal inimesel on oma tee, sa ei pea jääma sellise inimesega, kes sulle ei sobi ja kellega sa ei saa olla sina ise. 

Kommentaare ei ole