{ads}

HIDE

Viimased

latest

California dieediga suveks saledaks

  foto : unspalsh / Farhad Ibrahimzade   Nagu nimest võib v...

 

foto : unspalsh / Farhad Ibrahimzade

 

Nagu nimest võib välja lugeda, jõuab California dieet meieni otse Vaikse ookeani rannikult. See dieet sobib kõikidele, kes soovivad kaalust alla saada ilma, et seejuures tuleks lugema kaloreid või kaaluda toiduaineid. 


Mida kujutab endast California dieet? 

Selle dieedi raames tuleb süüa rohkelt puu- ja köögivilju ning täisteratooteid. Keelatud on kõik valmistoidud! Puu- ja köögiviljadest tuleks eelistada hooajalisi vilju, mis sisaldavad kõige rohkem väärtuslikke toitaineid. Süüa tuleb tasakaalukalt ja mitmekesiselt, lubatud on ka süsivesikuid ja rasva sisaldavate toitude söömine. 


California dieedil on kolm etappi




Esimene etapp : kaalu langetamine

See etapp kestab 10 päeva. Tegemist on kehapuhastamise ehk detoksiga, mille ajal on igasuguse suhkru tarbimine keelatud. See tähendab ka seda, et sellel ajal ei tohi süüa puuvilju, mis teadupärast sisaldavad rohkelt suhkrut. 

  • Hommikusöök : 25% hommikusöögist peab koosnema täisteratoodetest, 75% valkudest. Näiteks täisterasai munaga. 
  • Lõuna : lõunasöök peaks koosnema 40% valkudest ja 60% aedviljadest. Ära söö köögivilju, mis sisaldavad suhkrut nagu näiteks mais.
  • Õhtu : õhtusöök peaks koosnema 50% köögiviljadest, 30% valgust ja 20% täisteratoodetest.

 

 

 

Teine etapp : ideaalkaalu suunas

See on dieedi kõige tähtsam etapp. See etapp võib kesta paarist nädalast paari kuuni, see sõltub sellest, milline on sinu soovkaal. Sul tuleb seega oodata, kuni sa oled saanud soovitud kaalunumbri  kätte. Selle etapi ajal võib süüa ka puuvilju, keelatud on rafineeritud suhkur igasugusel kujul. 

  • Hommik : sama nagu esimeses etapis
  • Lõuna ja õhtu : kõik võrdses koguses (25%) - valgud, puu- ja köögiviljad ning täisteratooted.

 

Viimane etapp : soovkaalu säilitamine

Selles etapis võib hakata sööma taas nagu enne. Dieedi kahe esimese etapi ajal õppisid sa toituma tasakaalukamalt ja mitmekesisemalt. Selleks, et soovkaalu säilitada, tuleks järgida samu reegleid, kui dieedi teise etapi ajal. Aeg-ajalt on lubatud siiski endale midagi maitsvat lubada. 


Kommentaare ei ole