{ads}

HIDE

Viimased

latest

3 märki, mis näitavad, et sa kannatad närviväsimuse ja vaimse kurnatuse all

     Millised märgid viitavad närviväsimusele?  Enne, kui me asume sümptomite juurde, on vaja üldse selgeks teha, m...


 

 

 Millised märgid viitavad närviväsimusele? 

Enne, kui me asume sümptomite juurde, on vaja üldse selgeks teha, mis see närviväsimus iseenesest on. Närviväsimust kutsutakse ka vaimseks, emotsionaalseks või siis intellektuaalseks kurnatuseks, mis väljendub läbi pideva väsimustunde. Sageli aetakse seda segi füüsilise väsimusega, tegelikult aga ei ole närviväsimus seotud kehalise aktiivsusega vaid pigem stressirohke ja masendust tekitava elu tagajärg. Vaimne kurnatus jäetakse tihti tahaplaanile, see jäetakse ravimata ja selle tõttu võib olukord ainult hullemaks minna. Mõnede märkide järgi on võimalik õnneks teada saada, kui tegemist on emotsionaalse kurnatusega. 


Märgid, mis viitavad närviväsimusele


Sul on tunne nagu läheks kõik su elus aeg luubis

Juba mõnda aega või mõnda kuud vaevavad sind keskendumishäired töö tegemise juures. Sa tunned suurt energiapuudust ja üldist väsimust. Ka tujumuutused ei ole sulle võõrad. Kord oled sa heas tujus, siis järgmisel hetkel hakkad ennast ja oma elu haletsema. See on vaimne kurnatus, millest sa üle ega ümber nii lihtsalt ei saa. Selleks, et sellest vabaneda ja parandada oma enesetunnet, pead sa leidma põhjuse. Võib-olla elad sa liiga kiires rütmis? Võib-olla on su töö stressi tekitav? Võib-olla paneb eraelu sind muretsema? 

 

 


Sa kannatad uneprobleemide käes

Ehkki tavaliselt ei ole sul magamisega probleeme, siis nüüd juba mitmendat nädalat järjest on sul raske silmi kinni saada. Sul on probleeme unetusega, painavate unenägudega, öiste ärkamistega, millest on saanud sinu igapäevane elu. Ilmselt oled sa ennast üle kurnanud. Sa pead võtma aega maha, tegema iga päev natuke sporti, mediteerima, lükkama oma töid ja toimetusi edasi ning tegema hingamisharjutusi. Või võtma siis toidulisandeid, mis aitavad une kvaliteeti parandada.


Kehakaalu kõikumised

Sa dieeti küll ei pea aga sa oled tähele pannud, et su kehakaal kipub kangesti kõikuma viimasel ajal. Kord kaotad sa kaalust, siis võtad juurde. Ilma, et sa muudaksid oma toitumisharjumusi seejuures. Ka see võib olla põhjustatud vaimsest kurnatusest, mille tõttu kaob söögiisu või siis vastupidi, mis paneb sind rohkem sööma. Sellisel puhul tuleks sul oma tervis üle vaadata ja muuta oma eluviise.

Kommentaare ei ole