{ads}

HIDE

Viimased

latest

Sinine esmaspäev ehk päev, mis tekitab sellel aastal kõige suuremat masendust, on kohe-kohe kätte jõudmas

  foto : unsplash / Toa Heftiba   Sinist esmaspäeva peetaks...

 

foto : unsplash / Toa Heftiba


 

Sinist esmaspäeva peetakse selliseks päevaks, mis tekitab kõige suuremat masendust. Pühadejärgset masendust.

Siniseks esmaspäevaks peetakse jaanuarikuu kolmandat esmaspäeva, sellel aastal on selleks siis 16. jaanuar. Seda päeva hakati kutsuma siniseks esmaspäevaks 2005. aastal, alguses oli tegemist pelgalt marketinginipiga, mille algatajaks oli üks Briti reisibüroo. Ehkki ükski teaduslik uurimistöö pole veel välja selgitanud, et sinine esmaspäev tekitaks teistest päevadest suuremat masendust, siis tundub, et paljud inimesed kannatavad kas siis just sellel päeval või sellel ajaperioodil suuremat tuska ja masendust oma hinges. Eks sellel ole ka oma põhjus: päikest on vähe, ilmad on külmad, väljas on pime, aastalõpupühad on selleks korraks läbi, ees ootab uus aasta uute kohustustega. Eks see võtab natuke tuju maha küll. Nagu öeldud, on sellel aastal sinine esmaspäev 16. jaanuaril, muretsemiseks pole aga põhjust, sest mõnede lihtsate nippide abil on võimalik oma enesetunnet isegi sellel päeval parandada. 

 

 


Kuidas parandada oma tuju sinisel esmaspäeval? 

Valmista end juba varakult ette siniseks esmaspäevaks. Näiteks mõtle rohkem enda ja oma vaimse tervise peale ja kui võimalik, võta aega iseendale ja hoolitse enda eest natukene rohkem. Tee oma olemine mõnusaks ja hubaseks. Miks mitte vaadata mõnda head filmi või valmistada just sellel päeval oma lemmiktoitu, mille järgi sul alati isu on. Või osta üks suur tort. Kui sa oled spordisõber, siis tee trenni, see aitab pingeid maandada ning stressi vähendada. Mine tunniks ajaks jooksma või jõusaali rassima. Kohe on kõik mured kadunud. Või mine poksitrenni, see aitab samuti enesetunnet parandada. Tee seda, mis sulle meeldib ja mis teeb sul tuju heaks: mine kinno või vaata lemmikseriaali.

Sa võid minna ka massaaži või juuksurisse. Või teha ise endale näomaski. Või siis minna vanni ja mõnuleda tund aega soojas vees. Halba energiat aitavad eemale ajada aga mõned eeterlikud õlid, mis tagavad hea tuju ja tervise. Ja ära unusta D-vitamiini võtta. Väga häid tulemusi annab ka valguseteraapia praegusel pimedal ajal, sest valgusepuuduse tõttu lähebki tuju nulli. 


Kommentaare ei ole