{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mürgine suhe : märgid, mis näitavad, et sa pead kohe ära minema

foto : unsplash / Taylor Smith      Kui mõni su lähedastest...

foto : unsplash / Taylor Smith

 

 

 Kui mõni su lähedastest peaks sulle ühel päeval usaldama, et tal on probleeme, et ta kodune õhkkond pole kõige parem ja et tema kaaslane teeb talle palju haiget oma käitumisega, katsuksid sa talle ju selgeks teha, et ta peab selle suhte kohe lõpetama. Kui asi aga puudutab sind ennast ja leiab aset sinus elus, on palju raskem aru saada, mis tegelikult toimib. Selline suhe võib olla alles üürike või kesta juba aastaid, mõnikord on ise ikkagi raske aru saada, kas inimene soovib sulle tegelikult halba või head. 


Kuidas tunda ära toksilist inimest ja kuidas saada aru, et sa oled mürgises suhtes? 

Suhte alguses on väga raske kindlaks teha, millise inimesega sul tegu on. Sest nagu me kõik, katsutakse me uue inimesega kohtudes näidata end parema külje pealt, olles nii meeldiv, kui võimalik. Elu tundub muinasjutuliselt ilus, sul tekib tunne, et sa oled kohtunud haruldase pärliga. Ja see muinasjutt kestab täpselt selle päevani, kui sa hakkad teda vaatama läbi uue pilgu, kui tema käitumine sind korraga üllatama hakkab, kui su lähedased katsuvad sulle selgeks teha, et sul on viimane aeg silmad avada ja kui sa ei tunne ennast enam hästi koos selle inimesega. Kui sul on raske teda ära tunda. Ja kui sa saad aru, et see pole enam normaalne. 

 

 


Millised märgid viitavad sellele, et su suhe on mürgine? 

1. Ta mängib su tunnetega ja kasutab sind ära

Tema tunded muutuvad sageli vastavalt sellele, mis tujus ta on. Temaga juhtub kogu aeg midagi ja alati on teised selles süüdi : kõik teised, välja arvatud tema ise. Ta otsib kaastunnet aga ei räägi kunagi täit tõtt. Ta võib ka ultimaatumeid esitada. 

 

2. Ta piirab su isiklikku elu ja vabadust

Mida sa ka ei tee või teha tahad : ikka pead sa temalt selleks luba küsima. Kui sa lähed ilma temata kusagile, tekitab ta sinus süütunnet või katsub sulle selgeks teha, kuidas sa ennast riidesse peaksid panema. 

 

3. Sa ei meeldi talle sellisena nagu sa oled

Ja sa katsud kõik teha, et olla talle meele järele. Et olla selline nagu tema seda tahab. Ta tahab sind muuta, talle ei meeldi su vead ja puudused. Endi vigu ei pane ta tähele. Tema silmis oled sa alati 'liiga palju" või 'liiga vähe'.

 

4. Ta on tujukas ja muutlike tunnetega

Tema tuju võib päeva jooksul mitu korda muutuda. Kõikidel inimestel tuleb tujumuutusi ette aga mitte kogu aeg ja iga päev. Ja probleem seisneb tegelikult selles, et sina pead selle all kannatama. 

 

 

 

5.  Ta ei kuula sind 

Kui sa peaksid talle rääkima oma murest, võid sa kindel olla, et ta sind ei toeta. Milleks? Ta isegi ei mäleta kõige tähtsamaid seiku sinu elust. Ta isegi ei mäleta, millal sul üks tähtis töövestlus pidi olema ega uuri, kuidas sul läks. Tülide korral keeldub ta sinuga rääkimast ega otsi mingit lahendust probleemile. 


6. Ta alandab sind

Mida sa ka ei tee, tema jaoks pole see kunagi piisav. Ta võrdleb sind teistega, kritiseerib seda, kuidas sa riides käid või heidab ette, et sa enda eest ei hoolitse ja oled end käest lasknud. Sa oled temaga koos olles hakanud ennast alavääristama. 


7. Ta teeb sulle selgeks, et peale tema ei taha sind keegi 

Ja et sa ei kõlba kuhugi. Tegelikult katsub ta sulle sellega selgeks teha, et sul pole mõtet teda maha jätta. 


8. Su lähedased katsuvad sind hoiatada

Su lähedased on mitu korda katsunud sinuga rääkida ja hoiatada sind öeldes, et su suhe pole normaalne ja et nemad sooviksid sind õnnelikuna näha. Võib ka juhtuda, et su kaaslane on seda märganud ja teeb kõik, et sa vähem oma lähedastega suhtleksid.

 




Kommentaare ei ole