{ads}

HIDE

Viimased

latest

Hiina uus aasta : Jänesele ei meeldi konfliktid

foto : pixabay / Cokelifecrative      Tiigril on aeg tagane...

foto : pixabay / Cokelifecrative

 

 

 Tiigril on aeg taganeda ja jätta oma koht Jänesele, sest Hiina uus aasta algab sellel aastal 22. jaanuaril. Igal aastal jaanuari ja veebruarikuu vahel tähistavad hiilased uue aasta saabumist. Hiina uus aasta ei saabu kindlal kuupäeval, sest vastavalt Hiina kuukalendrile leiab see aset noorkuu ajal. 

Teisipäeval, 1. veebruaril, algab ametlikult Jänese (või Kassi) aasta, mis järgneb Tiigri aastale. Hiina uus aasta algab alati teisel noorkuul peale talvist pööripäeva. 

Hiinlaste jaoks on uus aasta üks tähtsamaid pidustusi, sest tegemist on samal ajal ka kevadpühadega, kuna Hiina uus aasta tähendab kevade algust. 

 

 

Hiina uue aasta pidustused kestavad kokku 16 päeva, mille sisse mahuvad mitmed erinevad rituaalid esivanemate mälestuseks ja hea õnne ning külluse ligitõmbamiseks, samuti lähedastega koosviibimised. 

Uusaastapidustused lõppevad laternatepeoga. 

Kõik need traditsioonid on aga erinevad sõltuvalt siis maakondadest.

 

Mida aga toob meile kaasa Veejänese aasta? 

2020. aastal sai alguse koroonaviiruse puhang Rotiaastal, mis on seotud katkuepideemiatega. See võis olla ise juba märguandeks, et midagi on juhtumas. Jäneseaasta peaks kaasa tooma rohkem rahu ja viisakust. 

Jänes (või Kass) ei armasta konflikte. Palju rohkem eelistab ta hoida diplomaatilisi suhteid. 2023. aasta peaks soosima omavaheliste probleemide lahenemist omakasupüüdmatut käitumist. Tundub nagu võidaks kogu maailm sellest midagi. 

 

 

2023. aasta Jänese element on aga Vesi. Vesi võib aga tilkhaaval kogunedes ühel hetkel üle ajada. Ühelt poolt majanduslikult, teisest küljest emotsionaalselt. Seega tuleks oodata 2024. aastat, kui Puu Draakon hakkab valitsema, et olukord hakkaks paremuse suunas liikuma. 

Täpsustuseks nendele, kes Hiina astroloogiast palju ei tea, olgu öeldud, et Hiina horoskoop põhineb 12-aastasel tsüklil, mida sümboliseerivad 12 looma : Rott, Härg, Tiiger, Jänes, Draakon, Madu, Hobune, Kits, Ahv, Kukk, Koer, Siga. 

Lisaks on olemas 5 elementi : Puu, Tuli, Maa, Metall ja Vesi. Elemendid on seotud 5 planeediga : Jupiter Puu elemendiga, Marss Tule elemendiga, Veenus Metalliga, Saturn Maaga, Merkuur Veega. 

Igat aastat valitseb üks loomamärk, mis aitab paremini eesolevat aastat ja oma astroloogilist profiili mõista.


Kommentaare ei ole