{ads}

HIDE

Viimased

latest

Vaata, kui palju sa pead püsti seisma selle jaoks, et kaalu kaotada

  Foto : unsplash / Diana Polekhina      Kõik need, kes tah...

 

Foto : unsplash / Diana Polekhina

 

 

 Kõik need, kes tahavad kaalust alla saada ilma sporti tegemata, siin on teile hea uudis: lihtne püsti seismine aitab ka üleliigsetest kilodest vabaneda. 

 

Püsti seistes põletad sa rohkem kaloreid, kui istudes

Ühe 2018. aastal läbi viidud teadusliku uuringu (uuringu tulemused avaldati ajakirjas European Journal of Preventive Cardiology) järgi selgub, et pikemat aega püsti seismine päeval aitab piirata istuvast eluviisist tingitud kaalutõusu. 

Kui inimese põhiainevahetus põletab kaloreid ka puhkeajal, siis püsti seismine aitab põletada veelgi rohkem kaloreid. Naiste puhul arvavad uurijad, et ainuüksi püsti seistes põletavad nad lisaks 0,15 kalorit minutis. 

 

 

 

 

 

Püsti seismine võib aidata sul kaotada aastas keskmiselt 3 kilo

Seega püsti seistes põletab su keha 9 lisakalorit tunnis. See võib tunduda üsna väike arv aga kui teha üks lihtne arvutus, siis on selge, et kasu on sellest suur. 

Näiteks, kui sa seisad püsti 7 tundi päevas, põletab su keha 63 kalorit rohkem, kui istudes. Muutes lihtsalt oma tööasendit, võid sa kaotada aasta jooksul kuni 3 kilo! 

 

Millega seda seletada? 

Uurijate poolt välja pakutud põhjused on lihtsad: püsti seismine nõuab kehalt rohkem pingutust, kui istumine. Siin pole vaja ilmselt joonistust teha: sa kasutad seistes rohkem lihaste jõudu selleks, et seista sirgena. Mida rohkem sa oma lihaseid aga tööle paned, seda rohkem energiat sa kulutad. 

Nüüd sa tead, mida sa tegema pead, kui sa tahad saledaks saada! 

Kommentaare ei ole