{ads}

HIDE

Viimased

latest

Märgid, mis näitavad, et sul on A-vitamiini puudus

foto : unsplash / Kelly Sikkema      Üldiselt peaks inimene...

foto : unsplash / Kelly Sikkema

 

 

 Üldiselt peaks inimene saama toidust kätte kõik vajalikud mineraalid ja vitamiinid. Paljud inimesed söövad sageli aga valmistoitu, milles puuduvad meie organismile vajalikud toitained ja sellepärast võibki tekkida vitamiinipuudus. Vitamiinide puudus võib aga põhjustada tõsiseid tervisehäireid. 

A-vitamiin on antioksüdante toimega ja kehale väga kasulik. A-vitamiini on vaja naha hea tervise jaoks, samuti juustele aga kõige tähtsamaks jääb ilmselt silmanägemine. A-vitamiin tagab silmade hea tervise. A-vitamiin aitab hoida silma limaskesta niiskena ja kaitseb silma nii bakterite eest. Samuti aitab A-vitamiin pimedas paremini näha. A-vitamiin edastab silmanärvi sõnumeid läbi silmade ajju. A-vitamiin aitab ka alandada mõnede silmahaiguste tekke riski. Üldiselt soovitatakse igapäevaselt A-vitamiini 750 µg võtta. Kuidas tunda ära A-vitamiini vaegust? 

 

 


3 kõige suuremat märki, mis viitavad A-vitamiini vaegusele

Sa ei näe enam öisel ajal nii hästi, kui varem... 

Halb nägemine hämaras on kõige esimene märk, mis viitab A-vitamiini vaegusele. Kui inimene ei saa piisavalt A-vitamiini, tekivad nägemishäired, millega võib kaasneda ka konjunktiviit, silmade kuivus jne. 


Sa oled tihti haige...

Igal külmetushaiguste hooajal oled ka sina haige ja kohe tõsiselt haige, tihti palavikuga voodis. Kahtlemata on see märk C-vitamiini puudusest aga viitab samuti, et su kehas on A-vitamiini vaegus. Mõlemad vitamiinid stimuleerivad antikehade tootmist ja aitavad immuunsüsteemi turgutada.


Akneprobleemid...

Kui sul on probleeme vistrike, liiga kuiva naha ja ummistunud pooridega, võib jälle süüdi olla A-vitamiini liiga madal tase kehas. Kui immuunsüsteem on nõrk, siis ei suuda ta enam põletiku vastu võidelda. 


Rahustuseks tuleks aga lisada, et A-vitamiini vaegust tuleb väga harva ette. Kui sümptomid aga pikemad aega kestavad, siis tuleks konsulteerida arstiga.

Kommentaare ei ole