{ads}

HIDE

Viimased

latest

Märgid, mis näitavad, et sa ei ole valmis end siduma kellegagi

  foto : unsplash / Ben Sweet Kui sageli kiputakse ikka süüd...

 

foto : unsplash / Ben Sweet

Kui sageli kiputakse ikka süüdistama oma kaaslast selles, kui omavaheline suhe on halb ja leiame, et teine inimene piisavalt ei pinguta ega näe vaeva, siis tegelikult võib põhjus ka meid endis peituda sügaval alateadvuses. 

Kas sina oled ka sageli sattunud just selliste inimeste otsa, kellega sa üldse ei sobi? Näiteks mõne sellise inimese, kes kogu aeg partnereid vahetab ja polegi tõsise suhte loomisest huvitatud? Või ei ole su endistel kallimatel mitte midagi muud  ühist peale sinu. Aga äkki oledki sina ise hoopis probleemi põhjustajaks? Või vähemalt ei oska sa õigeid partnereid valida. Targad inimesed on kord öelnud, et me tõmbame endale ligi selliseid inimesi, kes meile sarnanevad. Seega oleme meie ise süüdi kõikides oma suhteprobleemides ja südamevaludes. Mõned psühholoogid selgitavad, et me valime omale alateadvuslikult endale sellise partneri, kes ei ole emotsionaalselt valmis suhet alustama, sest tegelikult ei ole meie ise oma südames valmis uueks suhteks. Nii lihtne see ongi. Aga ise endal on ju raske aru saada sellest, eriti, kui keegi seda sulle ütlema ei tule, sest tegelikkuses on nii, et mitte keegi ei taha enda kohta tõde kuulda.

 

 

Sellepärast peabki olema väga hea psühholoog, et endale aru anda oma vastutusest selles loos. Sest kuidas tunnistada, et sina ise oled süüdi selles, et sa ikka veel üksi oled, kuigi sa teed kõik, et leida endale õiget partnerit? 


Millised märgid viitavad sellele, et sa ei ole emotsionaalselt valmis tõsist suhet alustama? 

Kõigepealt pead sa endale selgeks tegema, mida sa päriselt tahad. Ja mis paneb sind tundeid ja sellega seonduvat kartma? Miks sa arvad, et sa investeerid tõsiselt oma suhtesse ehkki su teod ja käitumine räägib midagi muud? 

Psühholoogid on välja selgitanud, millised märgid viitavad sellele, et sa alateadvuslikult ei ole valmis uueks suhteks.

 

1. Sa elad ikka veel minevikus ja mõtled palju mineviku peale

Minevikus aset leidnud traumeerivad sündmused mõjutavad ilma vähimagi kahtluseta iga inimese elu. Kui inimene pole võtnud piisavalt aega, et neid sündmusi enda sees lahti harutada ning ravida, siis hakkab see mõjutama kõiki suhteid, pannes inimest ennast kannatama. 

Seega, kui sa sageli mõtled mineviku peale ja tunned igatsust, ei saa minna oma eluga edasi ja olla kellegi teisega õnnelik. Ravi oma hingehaavad terveks kõigepealt, et need ei teeks haiget teistele inimestele, kes pole selles kõiges süüdi, mis sinuga on juhtunud.

 

 

2. Sa mõtled ikka veel oma eksi peale

Kui su südames on juba keegi, ei saa sa kedagi teist armastada. Kui sa mõtled ikka veel oma eksi peale, kui sa armastad teda ikka veel ja kui sa tunned, et kuulud iga oma rakuga oma eksile, siis ei ole sa valmis uueks armastuseks. Sa pead minevikuga lõpparve tegema kõigepealt ja ravima oma haavad terveks. 

Sest see, kes tuleb hiljem, on nagu mingi tagavaravahend. Aga tagavaravahendid ei kesta kaua, need on ajutiseks kasutuseks, selliseid vahendeid kasutatakse probleemi lahendamise ajaks ja kui see on tehtud, siis asendatakse jälle. Isegi, kui su eks sulle üldse ei meeldinud ja sa tunned tema vastu vastikust, siis ei ole tegemist nostalgiaga, vaid vihaga, mida sa tunned. Sa ärritud ja tahaksid hea meelega talle kätte maksta. Aga see ei lase sul ka oma eluga edasi minna. Ja sa ei ole ikkagi uueks suhteks valmis, sest su meel on mujal. 

 

3. Sa ei meeldi endale

Kuidas sa saaksid armastada kedagi teist, kui sa iseennast ei armasta? Madala enesehinnanguga inimesed näevad suhet must-valgena : kõik on kas hästi või halvasti. Ja selle tõttu tekivadki suhteprobleemid, mis võivad viia lahku minemiseni.

 

 


4. Sa oled liiga (isegi äärmiselt) nõudlik

Mingil määral on nõudlikkus isegi hea ja vajalik suhte alalhoidmiseks. On väga tähtis, et paigas oleksid reeglid ja piirid. Ja et oleks olemas vastastikkune austus. Peale valusaid elukogemusi ja pettumust armusuhetes, muutuvad mõned inimesed aga liiga nõudlikuks. 

Näiteks leiab selline inimene kümme põhjust, miks te ei ole teineteise jaoks loodud. Ehkki teie suhe toimub ja te saate omavahel hästi läbi. Või siis hakkab inimene ainult vigu nägema sinus, sind kritiseerima ja võrdlema nendega, kes on talle minevikus haiget teinud, kõike seda selleks, et sulle selgeks teha, miks te ei saa jätkata oma suhet.


5. Sa kardad end paljastada emotsionaalselt

Teiste sõnadega kardad sa näidata oma nõrkusi teise inimese juuresolekul. Sa ei räägi kunagi oma tunnetest, sa ei ütle, mis su hinges toimub, sest sa kardad, et teine inimene võib kõike seda sinu vastu ära kasutada. Selleks, et armastada ja olla armastatud, tuleb ennast avada.



Kommentaare ei ole