{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kolm põhjust, miks sa tõmbad endale alati ligi toksilisi inimesi

  foto : unsplash / Milada Vigerova    Toksilised suhted on...

 

foto : unsplash / Milada Vigerova

 

 Toksilised suhted on kahjulikud nii vaimsele, kui füüsilisele tervisele. Mõnikord tundub aga nagu tõmbaksid osad inimesed kogu aeg oma ellu toksilisi inimesi. 

Toksiline suhe on suhe, milles pole ei usaldust, austust ega normaalset suhtlemist. Sellegipoolest pole alati lihtne välja selgitada, kas tegemist on toksilise suhtega, veelgi raskem on sellist suhet lõpetada, sest tihti on toksilise suhte ümber tekkinud nõiaring. 

 

Kuidas tekivad toksilised suhted? 

Kui lapsevanem ei suuda luua lapsega turvalist suhet, võib see panna last tundma ärevust kõikides teistes suhetes. Ja sellest saabki kõik alguse, sest närvisüsteem registreerib teiste käitumist, kui midagi normaalselt, mis peabki nii olema, sest inimene pole midagi muud oma elus näinud ja alateadvuslikult hakkab inimene suhtlema edaspidi just selliste inimestega, kes võivad talle potentsiaalselt haiget teha. 

 


Patoloogiline vajadus armastuse järele

Patoloogilise armastuse pärast on inimene valmis lubama oma ellu ükskõik keda, kasvõi selliseid, kes võivad talle halba teha või teda ära kasutada. Patoloogilise armastuse korral on inimene võimeline andma endast kõik ja hoolitsema teise eest hoolimata iseendast. Ta tunneb end hästi ja vajalikuna ainult siis, kui tal on keegi, keda ta saab armastada ja selle tõttu võib ta end siduda ükskõik kellega ega mõtle, kas ta üldse sobib selle inimesega või mitte. Selline inimene võib jääda ka edasi suhtesse ehkki ta ei ole enam õnnelik ja suhe teeb talle haiget. See on eneseohverdus. 

 

Emotsionaalse nõrkuse periood

Mõnikord tuleb elus ette aegu, kui inimene on vaimselt väsinud ja emotsionaalselt nõrgem. Lahutuse, leina või tööprobleemide tõttu näiteks. Sellisel ajal võib juhtuda, et toksilised inimesed kasutavad seda kohe ära, leides tee sellise inimese ellu. Madala enesehinnanguga inimesed satuvad sageli toksilistesse suhetesse. 


Selleks aga, et toksilistest suhetest välja saada, tuleb kasvatada enesekindlust ning vajadusel otsida abi. Alati on võimalik lõpetada see toksilisuse nõiaring ning leida oma ellu tõelist armastust.


Kommentaare ei ole