{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sa tead, mis kell sa pead sööma selleks, et kaal hakkaks langema?

foto : unsplash / Eiliv Aceron    Kui sa tahad kaalust alla ...

foto : unsplash / Eiliv Aceron

 

 Kui sa tahad kaalust alla saada, pead sa muutma oma eluviisi ja seadma endale mõned piirid. Sa pead hakkama jälgima paremini oma toitumist, piirama magusa või soolase toidu söömist. Samuti on tähtis piisavalt magada, teha sporti ja süüa kindlatel kellaaegadel. Ennast näljutama pole mõtet hakata, see võib tera hoopis karuteene, selleks aga, et kaal liikuma saada, tuleks proovida vahelduvpaastu. 

Vahelduvpaast tähendab seda, et sa ei söö teatud aja jooksul mitte midagi. Ameerika Ühendriikides asuva Alabama Ülikooli teadlased viisid selle põhjal läbi uurimistöö. Nende uurimistöö kestis 14 nädalat ning sellest võtsid osa 90 ülekaalulist inimest, kelle vanusegrupp oli 25-75 aastat. Uurimistöö eesmärk oli välja selgitada, kas vahelduvpaast aitab kaalu kiiremini langetada. Osavõtjad võisid süüa kindlal ajavahemikul ehk siis hommikul kella seitsmest kuni kella kolmeni (07:00 - 15:00). 

Loomulikult kaotasid vahelduvpaastu pidavad osavõtjad kiiremini kaalu. Keskmiselt kaotasid nad 6,3 kilo võrreldes 4 kiloga, mille kaotasid need osavõtjad, kes sõid tavalistel söögiaegadel. Vahelduvpaast ei ole hea ainult kehakaalu kaotamiseks, vaid ka vererõhu alandamiseks ning tuju parandamiseks. Selline paast vähendab ka südamehaiguste riski ning parandab une kvaliteeti.

Kommentaare ei ole