{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sa tead, millised on 4 kõige vähem õnnelikumat aastat inimese elus?

foto : unsplash / Fernando @cferdophotography    Kas sulle t...

foto : unsplash / Fernando @cferdophotography

 

 Kas sulle tundub, et praegune ajajärk sinu elus ei ole kõige parem? Aga mis siis, kui halvemad päevad on alles ees? Teadlased selgitasid välja, millised on kõige halvemad aastad inimese elus. 

Inimene pole kunagi oma eluga rahul. Lapsepõlvest saadik unistab ta täiskasvanuks saamisest ja kui on kord suureks saanud, mõtleb nostalgiaga helge ja muretu lapsepõlve ja nooruseaja peale. Ta tahab kogu aeg paremale elujärjele saada ega ole kunagi õnnelik ega rahul selle eluga, mis tal on. 

Selle tõttu ongi objektiivselt väga raske välja selgitada, millised on elu kõige paremad aastad. 

 

 

Aga teadusel on vastus olemas kõikidele küsimustele. Teadlased viisid läbi uurimistöö, mille tulemused avaldati väljaandes Social Indicators Research. Uurimistööst võtsid osa 28 000 inimest, kes olid vanuses 50+.

Uurimistöö käigus katsuti välja selgitada millised on need aastad, mil inimene on kõige õnnelikum. Tänu vastustele suutsidki teadlased kindlaks teha, millistel eluaastatel tunnevad inimesed end tavaliselt kõige halvemini. Uurimistöö läbiviia Begoña Álvarez esitas osavõtjatele 3 küsimust: kas inimese elus oli selline periood, mille jooksul ta tundis end kõige õnnelikumana? Kui jah, siis millal see ajajärk tema elus algas? Ja millal see lõppes? 

 

 

Uurimistöö tulemused olid üsna ühesed: üldiselt peeti kõige õnnelikumaks ja paremaks perioodiks oma elus nelja esimest aastat peale kolmekümnendaid eluaastaid. Vähem õnnelikumana aga 10-14. eluaastates. 

10 - 14. eluaastad on eelpuberteedi aeg, üsna tänamatu aeg, kui lapsest saab teismeline ja kui tuleb harjuda nii nende muutustega, mis leiavad aset nii  kehalisel, kui emotsionaalsel tasandil. See on ka pingelisema hariduse omandamise aeg ent koolis käimine pole alati meelakkumine, tihti kohtab kooliseinte vahel ka kiusamist. 

Kommentaare ei ole