{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kaalulangus : kuidas põletada rohkem kaloreid tänu säästlikumale kütmisele

  foto : unsplash / Erik MacClean    Sellel talvel peame me...

 

foto : unsplash / Erik MacClean

 

 Sellel talvel peame me olema kõik energiasäästlikumad ja selle tõttu alandada toatemperatuuri ühe kraadi võrra. Tegelikult pole see see ainult rahakotisõbralik, vaid aitab ka kaalust alla saada. 

Kui sul on probleeme liigse kaaluga, siis võib sul olla kasu sellest, kui sa lihtsalt kütad oma kodu kraadi võrra vähem. Maastricht'i Ülikooli pool läbi viidud uurimistöö tõestas, et alandades toatemperatuuri paari kraadi võrra, on täiesti võimalik kaalust alla saada. Liiga soojaks köetud elamises olemine aga soodustab talvist kaalutõusu. 


Toatemperatuuri alandamine aitab kiiremini kaalust alla saada

Teadlaste sõnul, kes selle uurimistöö läbi viisid, aitab jahedas ruumis viibimine (15°-17°) aktiveerida pruuni rasva. Inimese kehas on kahte sorti rasva: pruuni ja valget. Pruuni rasva kaudu toimib keha verevarustus ja seal leiab aset rasvhapete lõhustamine. Tänu pruunile rasvale on võimalik lõhustada ka valget rasva, mis on suures koguses tervisele kahjulik. Valge rasv on see, mis koguneb elutähtsate elundite ümber ja mis ongi paljude terviseprobleemide põhjustajaks. Pruun rasv hoiab kehas ka soojust. Külm temperatuur soodustab pruuni rasva teket. 

Selle uurimistöö tulemused näitasid, et vähemalt 6-tunnine viibimine jahedamas ruumis kümne päeva jooksul soodustab pruuni rasva teket. Uurimistööst osavõtjad tunnistasid, et nende enesetunne paranes, viibides jahedamas ruumis. 

Seega on jahedamas toas olles võimalik kiiremini kaalu kaotada, sest keha põletab rohkem kaloreid tänu sellele. Toatemperatuuri alandamine aitab teadlaste sõnul hoida nii tervist, kui raha.

Kommentaare ei ole