{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kaalu kaotamine : mida teha, et see ei oleks nii raske?

Foto: unsplash / Diana Polekhina      Selleks, et vabaneda ...

Foto: unsplash / Diana Polekhina

 

 

 Selleks, et vabaneda üleliigsetest kilodest, ei ole vaja teha liiga äärmuslikke dieete, mis viivad tuju alla ja võtavad igasuguse motivatsiooni ära. Vaata, millised väikesed ja lihtsad nipid tulevad sulle kaalu langetamise juures appi.

Dieediga alguse tegemine on tavaliselt üsna raske. Väga raske on lihtsalt endale öelda, et nüüd sa ei tohi enam mõnda aega kooki süüa ja pead leppima porgandite närimisega. Või siis loobuma oma lemmiktoidust. Või siis jätma õhtusöögi üldse vahele. Tegelikkus on õnneks natuke teistsugune. Jah, sa pead loobuma suurest kommide söömisest mõneks ajaks aga sa võid ikka aeg-ajalt juustu süüa või lubada endale tükikese kooki. Üleliigsetest kilodest vabanemiseks pead sa lihtsalt kasutusele võtma väikesed nipid, mis sind edasi aitavad.

Sageli on nii, et kaalu kaotamiseks piisab, kui muuta mõningaid harjumusi ja ongi kõik. Selles artiklis aga räägime me väikestest muutustest suurte edusammude saamiseks. 


Kuula oma kõhtu

Selleks, et hästi süüa ja mitte üle süüa, tuleb õppida oma keha kuulama. Tähtis on teada, millal sul on päriselt ka kõht tühi ja millal kõht on täis. Nii õpid sa sööma just nii palju, kui vaja ja mitte liialdama. 


Luba endale aeg-ajalt midagi head

Selleks, et sul ei tekiks meeletud isud millegi järgi dieedi ajal, luba endale mõnikord midagi väga head. Näiteks üks või kaks korda nädalas võiksid sa lubada endale hamburgerit või muud isuäratavat, mis sulle meeldib. See aitab sul edaspidi paremini vastu pidada. 

 

 

 

 

 


Vürtsita oma toite

Selleks, et vähem rasvainet kasutada, mis toidule maitset lisavad, kasuta parem vürtse. Lisaks sellele aitavad mõned vürtsid põletada kiiremini keharasvu.


Söö juustu

Kõik juustusõbrad võivad rahulikumalt hingata, sest dieedi ajal ei ole vaja tingimata juustust loobuda. Tähtis on teada, millal ja kuidas juustu süüa. Väldi juustu söömist saiaga ning ära söö juustu peale kella 18. Selleks, et juust lisakilosid ei tekitaks, söö juustu hommikusöögiks. 


Söö alati magustoitu

Ja magustoiduks võid sa valida endale mõne puuvilja, jogurti või kompoti. Siis ei teki hiljem magusaisu.


Söö kalatoite

Kala on sinu suur liitlane kaalu langetamise juures ja samas on kalatoidud väga maitsvad. Vastupidiselt punasele lihasele, sisaldab kala häid rasvaineid. Õhtusöögiks võid sa valmistada kalarooga ahjus, nii säilivad toitained ja sa ei pea lisama rasvainet.


Ära vaata ekraani söömise ajal

See on saatuslik viga, mille tõttu me tihti ei saagi oma lisakilodest lahti. Söömise ajal tahab aju registreerida kogu infot selle kohta, millega sa tegelemas oled ja kui sa teda segad oma ekraanidega, siis ei saa ta oma tööd korralikult teha. Ja siis sa hiljem imestad, miks sul ikka kõht veel tühi on.

 

 

 

 

 


Võta aega söömise jaoks

Selle jaoks, et kaalu kaotada nii, et see ei oleks liiga raske, pead sa tõesti võtma aega söömiseks. Aju vajab vähemalt 20. minutit selleks, et saata kehale signaal sellest, et kõht on täis. Kui sa sööd liiga kiiresti, siis on sul kogu aeg tunne nagu oleks kõht ikka veel tühi ja sa sööd sellepärast rohkem.


Ära tõsta endale juurde

Sa tegid lemmiktoitu õhtuks? Selleks, et tõesti nautida, söö ja naudi esimest portsu selle asemel, et süüa kaks taldrikutäit. Ja kui ongi nii, et see isu on nii suur, siis söö vahepeal mõni puuvili või jogurt.  

 

 

 

 

 


Söö väikesest taldrikust

Alateadvuslikult serveerime me endale toitu taldriku suuruse järgi. Selleks, et vähem süüa, võta endale väiksem taldrik ja tõsta endale suur ports toitu.


Ära unusta oodet

Kaalu langetamine ei tähenda söömise lõpetamist, vastupidi. Luba endale päeva jooksul tervislikke snäkke : puuvili, jogurt või peotäis mandleid ning söö kohe, kui sa tunned, et kõht on tühi, selle asemel, et nälga kannatada ja söögiajal süüa kõike, mis ette satub. 


Alusta oma einet püreesupi või värske salatiga

Söö 20. minutit enne einet püreesuppi või värsket salatit. Miks? See alandab su söögiisu ja nii sööd sa vähem.








































Kommentaare ei ole