{ads}

HIDE

Viimased

latest

3 märki, mis viitavad sellele, et sa kannatad unepuuduse all

foto : unsplash / Abbie Bernet     Tänapäeval teavad ilmsel...

foto : unsplash / Abbie Bernet

 

 

Tänapäeval teavad ilmselt kõik, kui tähtis on magada korralikult ja puhata end välja. Magamine aitab nii ajul, kui kehal normaalselt funktsioneerida päeva jooksul. See, kui kaua keegi magama peaks, sõltub suurel määral inimesest endast, kõige tähtsam on see, et inimene magab piisavalt ja puhkab end välja. Enamik inimesi vajab 7 - 9. tunnist ööund, mõnede puhul võib see tundide arv olla väiksem, teiste puhul suurem. Mõnikord võib isegi olla nii, et ka peale pikka ööund tunneb inimene end ikka väsinuna. Sellist asja tuleb ette siis, kui esineb probleeme unehäiretega. Väsimus ja unepuudus võivad põhjustada aga mäluprobleeme või ärevushäirete teket. Et teada saada, kas sa kannatad unepuuduse all või mitte, vaata millised märgid sellele viitavad. 


3 märki, mis viitavad unepuudusele

 

Sa tahad kaotatud unetunde tasa teha

Sa magad nädalavahetusel rohkem, et kompenseerida nädala sees kaotatud unetunde. Tegelikult peaks isegi nädalavahetusel ärkama samal kellaajal, kui nädala sees. Kui sa seda ei tee, võid sa kannatada unepuuduse all.

 

 


Sa jääd tavaliselt ruttu magama

Kui sa juba viis minutit peale magama heitmist magad raskelt, siis on see ilmselt märk, mis viitab unepuudusele. Parem oleks mitte seda ignoreerida. Paljud inimesed arvavad, et see on hea, kui uni tuleb ruttu, tegelikult aga on see märk sellest, et sa ei maga piisavalt ja oled väsinud.


Sa oled terve päeva väsinud

See on ilmselge märk sellest, et sa kannatad unepuuduse käes. Kui sa tunned, et tukk tuleb peale päeva jooksul ja just sellistel hetkedel, kui sul midagi suurt teha ei ole (näiteks koosoleku ajal), siis peaksid sa oma eluviisis muutused sisse seadma ja rohkem magama. 


Magamine on tähtis. Unepuudust seostatakse suurema südamehaiguste riskiga. Kroonilise magamatuse korral ei saa organism normaalselt taastuda. Kõige suurem probleem seisnebki selles, et unevaeguse all kannatavad inimesed ise ei tunnegi sageli end unisena, selle tõttu ei saa organism taastuda ja langeb töövõime.


Kommentaare ei ole