{ads}

HIDE

Viimased

latest

"Mõtted ravivad palju rohkem, kui ravimid"

  Pilt: asomadetodosafetos   Ameerika biolo...

 

Pilt: asomadetodosafetos
 

Ameerika bioloog ja teaduse revolutsionäär Bruce Lipton jagab oma veendumust, et meie endi mõtted on võimelised meid ravima ja haigeks tegema. Kõik sõltub sellest, mida sina mõtled ja mida sa usud. Teadlase sõnul ei kontrolli geenid ja pärilikkus kõike : positiivsetel mõtetel on tervendav võime meie keha üle, seda on teaduslikult tõestaud. Positiivsed mõtted ehk siis ravivad mõtted on tänulikkus, rahulolu, armastus, rõõm, usk ja lootus. 

Bruce Lipton on seega veendunud, et geenid ei kontrolli kõike ja et mõttejõud võib meid ravida mitmetest haigustest. Ta väidab, et inimene ise kontrollib oma elu ja saatust tänu mõttejõu abile. Tema sõnul võib inimene end ravida mõttejõu läbi mitmetest haigustest.  Tema sõnul tuleb selleks lihtsalt negatiivsetest mõtetest lahti lasta. 

 


Sa võid oma elu muuta

Negatiivsed mõtted aga võivad inimest haigeks teha, muutes tema immuunsüsteemi nõrgemaks ja muutes ta keha haigustele vastuvõtlikumaks. Seda teavad ilmselt juba kõik, et stress võib haigeks teha, sest muremõtted hakkavad muutma meie rakkude struktuuri aja jooksul. Stressihormoon kortisool juba ise on see, mis tõukab meid rohkem sööma, vähem magama ja mõjutab samuti keha insuliinitaluvust. Stress on see, mis tekitab alguses väiksemaid terviseprobleeme, seejärel aga juba suuremaid. 

  Bruce Lipton on aga veendunud, et pärilikkust ei saa alati süüdistada kõiges : omaenda mõtetega saame me ise end tervendada või siis vastupidi haigeks teha. Bioloog väidab, et inimene saab ise oma elu ja tervist kontrollida läbi oma mõttejõu (mõtle ennast terveks, mitte haigeks). Tema sõnul võib inimene ise end terveks teha haigustest, oma mõttejõu läbi. Aga selle jaoks tuleb kõigepealt lõpetada negatiivsete mõtete mõtlemine ja edaspidi kontrollida oma mõtteid paremini.  Ära lase endale selliseid mõtteid pähe, mis teevad sind haigeks. Muretsemise asemel hakka näiteks mõtlema seda, kuidas sa tunneksid end siis, kui tänane päev tooks sulle üle ootuste hea uudise, uudise, mida sa oled nii kaua oodanud. Tunne juba ette rõõmu, iga su keharakk rõõmustab koos sinuga! 

 

 

 

Mõttejõud 

  Bruce Lipton on Ameerika rakubioloog, keda huvitab eriti mõttejõud. Tänu oma raamatule "The Biology of Belief" (Uskumuste bioloogia), tegi ta tõelist revolutsiooni teadusemaailmas, tõestades laiale maailmale, et mõttejõud võib mõjutada meie tervist.

Oma teoses käsitleb ta järgmist küsimust : mil määral on elusorganism oma keskkonnast mõjutatav? 

Tema sõnul ei ole inimesed, kui elusorganismid, täiesti oma geenidest sõltuvad, palju suuremat mõju avaldab organismile keskkond ja täpsemalt mõtted ning uskumused. 

Mõtted ja negatiivsed emotsioonid avaldavad otsest mõju kehale ja tervisele. Bruce Lipton jagab oma veendumust, et inimesel on kontroll oma isikliku elu üle läbi oma mõttejõu.  Ehk siis teisisõnu võib inimene muuta oma tervist kas siis paremaks või halvemaks mõttejõu kaudu.

 

"Me ei ole oma geenide ohvrid"

"Meid pannakse uskuma, et keha on üks biokeemiline masin, mida kontrollivad suurel määral geenid ja mille üle meil endil pole mingitki võimu ega kontrolli.", kirjutab Lipton oma raamatus. "See aga tähendab, nagu oleksime me ohvrid oma praeguse olukorra ohvrid ja peame ainult leppima sellega, mis meiega toimub. Inimene aga ei vali oma geene, geenid saame me sündides kaasa ja geenid mõjutavad seda, mis meiega edaspidi toimuma hakkab."

Bruce Liptoni arvates on see teooria vale ja piirab inimest. Ta jagab oma isiklikku kogemust, mis muutis ta nägemust 60ndatel aastatel.

 

 

"Ma võtsin kolm rakugruppi ja panin nad kolme plaadi peale. Ma vahetasin rakkude kasvukeskkonda ning iga raku keskkonnaühendeid. Seejärel märkasin ma, et ühel plaadil oli kasvama hakanud luu, teisel lihas ja kolmandal arenesid rasvarakud. "

Bruce Liptoni sõnul muutis see eksperiment kogu tema arusaamist. 

"Mis kontrollis tegelikult seda, mis nende rakkudega edasi juhtuma hakkas, kui kõik rakud olid geneetiliselt identsed? See tõestas, et geenid ei kontrolli kõike. See on hoopis kasvukeskkond, sellisena nagu meie meel seda näeb. Ehk siis uskumused meie endi peas. Järeldus on selline, et meie inimeste ja elusorganismidena ei ole oma olukorra ohvrid, me oleme aga oma uskumuste ja mõtete ohvrid. 

Raamatu autor tunnistab siiski, et mõned haigused on geneetilised aga tema sõnul on selliseid haigusi olemas ainult 2% ja mitte rohkem.

 

   Mõtted on palju tugevamad

  Bruce Lipton on veendunud, et mõttejõud ja positiivne mõtlemine võivad inimese tervist muuta. 

"Kui sa vaatad aatomi sisemusse, näed sa kõigepealt elektrone, siis prootoneid ja seejärel neutroneid. Ja mis selle sees on? Energia. Meie meel on ka energia. Kui sa mõtled, saad sa seda energiat välja, mõtted on aga palju tugevamad, kui keemia."


Kommentaare ei ole