{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mõned reeglid, mis aitavad sul paremini magada

  foto : unsplash / Rehina Sultanova See, mis kell sa õhtust...

 

foto : unsplash / Rehina Sultanova

See, mis kell sa õhtust sööb, mõjutab suurel määral seda, kuidas sa magad. Kõik teavad seda, et korralik uni on tähtis terve keha normaalseks funktsioneerimiseks. Kui pidada aga kinni mõningatest reeglitest, siis on võimalik parandada oma une kvaliteeti ja seega magada paremini. 


Reegel nr. 1 : trüptofaan

Kui see nimi sulle mitte midagi ei ütle, siis ära muretse, see ei saagi tavainimesel midagi suurt öelda. Aga tegemist on asendamatu aminohappega, mis soodustab tuju reguleeriva hormooni serotoniini ja und reguleeriva melatoniini tootmist. Trüptofaan on rahustava toimega. Seega tuleks õhtusel ajal süüa midagi, mis sisaldab trüptofaani. Trüptofaani leidub valgurikastes toiduainetes: liha, kala ja munad. Aga samuti kaunviljades, piimatoodetes, parmesani juustus, tofus, pähklites ja seesami- ning kõrvitsaseemnetes. Selline vahepala aitab lõõgastuda ning rahuneda õhtusel ajal ja paremini uinuda.

 

 


Reegel nr. 2 : söö õhtust varasemal kellaajal

Hiline söömine võib mõjutada une kvaliteeti. Miks? Sest seedesüsteem lülitab end õhtul puhkeajale valmistudes eelseisvaks ööks, öösel aga on raskete toitude seedimine häiritud ja kuna organism ei saa puhkamisega tegeleda ja peab selle asemel seedima, on sinu uni rikutud. Seega ära söö õhtust liiga hilja, nii on su kehal piisavalt aega seedida. 


Reegel nr. 3 : ära söö liiga raskesti seeditavat toitu õhtul

Seda oled sa ilmselt juba kuulnud aga see on väga tähtis: õhtusel ajal tuleks süüa valgurikast ja süsivesikutevaest toitu. Süsivesikud ei sisalda vajalikke kiudaineid ja tõstavad lihtsalt veresuhkru taset, mis võib põhjustada uneprobleeme. Seega on parem vältida rammusa toidu söömist õhtuti. Seega kõige parem, kui sa õhtul ei söö pastatoite, riisi ja saia. Teine, mis ei rikub une kvaliteeti, on alkohol.

Kommentaare ei ole