{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mida süüa, kui kurk on valus ja hääl ära (100% looduslikud ravimid)

foto : unsplash / Annie Spratt      Ja ongi viirushaiguste ...

foto : unsplash / Annie Spratt

 

 

 Ja ongi viirushaiguste hooaeg kätte jõudnud ning paljusid kimbutavad külmetushaigused. Kurguvalu ongi tavaliselt esimeseks märgiks viirusest, mis on organismi tunginud. Kriipiv valu kurgus ja kähe hääl ei ole aga kõige meeldivamad, sest valu tõttu on raske hingata, neelata ja rääkida. Seega sobivad raviks peaaegu kõik abivahendid, mis aitavad leevendust tuua sümptomitele. Kurguvalu möödub tavaliselt nädala ajaga ja õnneks on olemas koduseid looduslikke nippe, mis aitavad edukalt valu leevendada.

Näiteks väga hästi aitab taimetee kurguvalu leevendada. Kummelitee on põletikuvastase toimega, salvei- ja ingveritee aitavad sama hästi, kui mesi ja sidrun. 

Ka keedetud porgandid aitavad kurguärritust leevendada, sisaldades A-, C- ja K-vitamiine, lisaks sellele on porgandites rohkelt kiudaineid ning kaaliumit. Porgand muudab ka immuunsüsteemi tugevamaks. 

 

 

Sama hästi aitab kurguvalu leevendada ka sibul ja küüslauk. Sibulaga võib edukalt teha ka kaelamähist, panna aurutatud sibul marli või riidetüki sisse ning hoida kaela peal, salli all. Sissevõtmiseks aga võtta sibulamahla mitu korda päevas meega või siis süüa toorest sibulat ja küüslauku.

Kanasuppi on ikka soovitatud külmetushaiguste puhul. Munavalge aga varustab keha vajalike valkudega, mis aitavad põletikku leevendada. 

Kaerajahu aitab kurguvalule leevendust tuua, kui seda süüa mee ja pressitud banaaniga. Kindlasti tuleks süüa rohkem puuvilju ja marju, mis tagavad organismile vajaliku C-vitamiini ja annavad energiat juurde.

Kommentaare ei ole