{ads}

HIDE

Viimased

latest

Märgid, mis viitavad sellele, et sa kammid liiga palju oma juukseid

foto : unsplash / Shari Sirotnak   Juuste harjamine on küll ...

foto : unsplash / Shari Sirotnak

 

Juuste harjamine on küll väga tähtis aga liiale ka ei maksa minna. Erinevate arvamuste järgi tuleks harjata juukseid sada korda selleks, et juuksed oleksid terved ja ilusad. Aga kas see vastab tõele? Päriselt see ikkagi nii ei ole, sest spetsialistide sõnul tuleks ka juuste harjamise juures jääda mõõdukaks. Hommikune juuste harjamine aitab pusadest lahti saada ja juukseid soengusse saada, õhtune harjamine vabaneda päeva jooksul kogunenud tolmust ja jääkainetest. Harjamise juures tuleks hoiduda ainult peanaha ärritamisest. 


Millised märgid viitavad sellele, et sa harjad liiga palju oma juukseid? 

Juuksed lähevad ruttu rasvaseks

Hoolimata sellest, et sa kasutad spetsiaalselt rasvastele juustele mõeldud hooldusvahendeid, lähevad su juuksed ikkagi ruttu rasvaseks. Tegelikult peaks pesema aeg-ajalt ka juukseharja ning eemaldada kõik sinna külge jäänud juuksekarvad. Juuste harjamise käigus jäävad harja külge ka kõik juuksehooldusvahendite jäägid ja kui samuti rasu. Juuste harjamine stimuleerib peanahka ja seega ka rasu tootmist. Ja selle tõttu lähevadki juuksed kiiremini rasvaseks.

 

 


Katkised juuksed

Harjates juukseid liiga tihti ja liiga järskude liigutustega, siis põhjustab see juuksekarvade murdumist. Selle tõttu murduvadki su juukseotsad liiga tihti ja sul võib tekkida tunne, et su juuksed ei kasva üldse. Tegelikult see muidugi nii ei ole. Kõige parem, mida sa teha saad, on valida, millega sa oma juukseid harjad. Näiteks metsseaharjastega juuksehari aitab juukseid hoida, andes naturaalse läike ja sära. 

 

Juuksed on elektrit täis

Liiga sagedane harjamine stimuleerib juukseid ja selle tõttu muutuvad juuksed staatiliseks. Staatiline elekter tekib juustesse ka siis, kui sa kasutad halva kvaliteediga juukseharja või kammi.


Kommentaare ei ole