{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas teada saada, kas sul on aeg patja vahetada

  Foto : unsplash / ika dam      Padi, millel sa magad, hoi...

 

Foto : unsplash / ika dam

 

 

 Padi, millel sa magad, hoiab endas ka nähtamatuid baktereid ja tolmulesti, higistamist ja läheb aja jooksul lihtsalt vormist välja. Vaata, kas sa peaksid vahetama oma patja? 

Une kvaliteeti määrab meie toitumine; see, millega me enne magamaheitmist tegeleme ja hingeseisund. Ent samuti on määravad une kvaliteedi juures sobiv padi, tekk ja madrats, mida on soovitatav vahetada kohe, kui ilmuvad kulumismärgid. 

Padi on üks selline asi, mis muutub nii omaseks ja millega me harjume nii hästi, et hiljem on raske seda vahetada. Ometi patjade vahetamine aitab parandada und ja ennetab allergiat teket.

Tähtis on ainult teada, millal on vaja mõelda padja vahetamise peale.

Ãœhes TikTok'i videos selgitas üks Briti meedik, miks me peaksime vahetama patja vähemalt iga 2-aasta tagant. 

 

 

 

 

 

Dr. Karan Raj selgitab oma videos, et padjad on tõelised mikroobide pesad, mille peale me oma pea igal õhtul vajutame. 

"Keskmiselt kaotab inimene 4 kilo nahka igal aastal, suurem osa sellest kaob patja ja voodisse... Tegemist on tõelise pidusöögiga kõikidele mikroskoopilistele tolmulestadele." selgitab ta. 

Ja just tänu nendele mikroorganismidele, kes padjas elavad ja toituvad  meie surnud naharakkudest, on meie tervis ohus. 

"Ühel tolmulestal on päevas 20 väljaheidet. Kui sa kordad selle arvu sadade tolmulestadega, kes su padjas elavad, siis nende väljaheidete hulk võib tekitada terviseprobleeme, nende seas allergiasümptomeid."

 

 

 

 

Lisaks tolmulestade väljaheidetele leidub padjas ka muud huvitavat nagu näiteks kollased higilaigud, mis omakorda võib tekitada teisi baktereid ja hallitust. 

 

Kuidas siis teada, millal on õige aeg patja vahetada? 

Selle jaoks võta padi kätte ja painuta ta kokku. Kui padi seejärel võtab kohe taas oma algse vormi, on kõik korras. Kui mitte, siis pead sa endale uue padja ostma. Sest sellisel puhul ei suuda padi enam toetada korralikult sinu kaela ega selgroogu ning võib põhjustada kaela- ja õlgade valu. 

 

 Link TikTok dr. Karan Raj videole asub SIIN


Kommentaare ei ole