{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kui tänu oma vanaemale oled sa just selline naine, nagu sa täna oled

    Foto : unsplash Lastelaste ja vanavanemate suhe on teis...

 

 

Foto : unsplash

Lastelaste ja vanavanemate suhe on teistsugune, kui see, mis lastel on oma vanematega. Raske on seda sõnadesse panna ja määratleda. Eriti peab see paika vanaema ja tütre- või pojatütre vahel, sest nende vahel tekib sageli suurem lähedus. Neid kahte naist seob tugev ja vankumatu side, mis kunagi ei katke. Selles suhtes pole rivaalitsemist ega konkurentsi, on ainult heatahtlikkus ja vastastikkune armastus. Nende kahe vahel on eriline side, väga lähedane ning kokkuhoidev side, mis neid omavahel seob.

Paljude lastelaste jaoks on vanaema see, kes küpsetab kooki, kes alati hoolitseb, ravib ja hellitab... See lähedane suhe jätab ilusaid mälestusi kogu eluks. Vanaema armastab lapselast nagu oma last. Ta on see, kelle poole lapselaps läheb oma muresid kurtma ja kelle poole pöörduda, kui suhted vanematega on sassis. Vanaema on see, kes alati teab, mida teha, kes on rahustav ja julgustav.

 

 

 

Vanaema võib meid liiga ära hellitada aga õpetab samuti, kuidas käituda teistega.

Vanaema ja lapselapse suhe on hoopis teistsugune, kui laste ja vanemate suhe. See on teine avastus, teine suhe. Eriti tänapäeval, kus ühiskond ei toimi enam nii nagu enne. Naised, kes on saanud vanaemadeks, on ikka veel aktiivsed ja tegusad, nende ainus töö ei ole olla vanaema. 

Vanavanemad tagavad lastelastele turvatunde, nad on sambad, millele toetuda. Oma elukogemuste ja teadmistega, mida nad meile edasi annavad, on nad tõelisteks valgustajateks elus. 

Ja loomulikult on lastelaste jaoks nii hea teada, et peale nende vanemate on ka teisi inimesi, kes neid armastavad, kes on perekonna sammasteks, keda võib usaldada, kes neid hindavad ja nende eest hoolitsevad.

 

 

 

Vanaema kallistused soendavad südant ka aastaid hiljem, vanaema naeratust igatsed sa taga ka siis, kui oled ise juba vanaemaks saanud. Vanaema naer heliseb sul alati kõrvus ja paneb sind naeratama, muutes päeva ilusamaks. Ta aitab sul olla parem versioon sinust endast. Kui tihti mõistis vanaema sind paremini, kui su vanemad...?

Meil kõigil on vaja sellist vanaema, kes aitab meid ka siis, kui teda ennast enam ei ole. Meil jääb üle vaid loota, et ühel päeval oleme ka meie sellised vanaemad. Väike tükike lapselapse südant kuulub alati vanaemale ja mitte keegi, mitte kunagi ei saa seda kohta endale võtta.

Vanaema armastus ja hool on midagi mõõtmatut, ta näitab seda välja igal kohtumisel ja igas olukorras. See on soojus, mida sa oma hinges edasi kannad ja iialgi ei unusta. 

Vanaema hool kaitseb lapselapsi omale ainulaadsel moel. Ilma selle armastuse ja hooleta ei oleks me täna need naised, kes me oleme. Tänu vanaemalt saadud turvatundele ja armastusele oleme me tugevad ja targad ning iga päev paremad inimesed. 




Kommentaare ei ole