{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sinu tutvusringkonnas on toksilisi inimesi ja kuidas neid ära tunda?

    Enesekeskne ehk egotsentriline inimene See on inimene, keda on kõige kergem ära tunda, sest ta ei hu...

 
 
Enesekeskne ehk egotsentriline inimene


See on inimene, keda on kõige kergem ära tunda, sest ta ei huvitu tõeliselt mitte kunagi sinust: ta ei küsi, kuidas sul läheb ja isegi temaga koos olles tunned sa end üksi. Kõik tema jututeemad keerlevad tema enda isiku ümber.
 


Kade

Kadeda inimese silm on alati selle peal, mida teistel temast rohkem on, sest kade inimene ei ole mitte kunagi rahul. Ta kannatab alaväärsuskompleksi all ja veedab oma aega kaevates selle üle, mida tal ei ole. Mitte iialgi ei näe ta asjade head külge ja tema kohalolek paneb sind end halvasti tunda.
 
 
 


Klatšimoor

Tema õnn on teiste õnnetus, ta veedab oma aega kuulujutte levitades ja räägib ikka ja kõigest - ka väga isiklikest teisi puudutavatest asjadest, tahad sa seda siis või mitte. Ta topib oma nina sinna, kuhu pole vaja ja uurib kõike, tahab kõike teada ja teeb teisi õnnetuks.
 


Manipulaator

Manipulaator kasutab kõiki vahendeid, et sind oma tahtmist panna tegema - ta mängib solvunut, mossitab, valetab ja kasutab väljapressimist. Sa lased end tema heast veenmisoskusest lihtsalt ninapidi tõmmata ja teedki seda, mida ta tahab. Ta oskab su lihtsalt nii ära rääkida, et küsimustki ei teki. Manipulaator teab täpselt, mida ta tahab ja kuidas oma tahtmist saada.
 


Hukkamõistja ehk kohtunik

Tema mõistab kõige ja kõigi üle kohut ja näeb ikka kõiges halba. Ta ei oska käesolevat hetke nautida ja süüdistab selle asemel ilma, valitsust, teisi inimesi, ehitustöölisi, poemüüjat, õpetajaid, poliitikuid jne. Ta paneb ka sind ennast süüdi tundma, sest sa tunned tema hukkamõistvat pilku kogu aeg enda peal.

Üldiselt tekivadki pinged temaga koos olles. Ametialases suhtes olles on vaja kasvatada endale paks nahk selga aga  jääda samal ajal viisakaks ja lugupidavaks, ning rääkida nii vähe kui võimalik oma eraelust. Nii ei anna sa talle võimalusi enda ja oma elu kritiseerimiseks.

Eraviisilistes suhetes on raskem distantsi hoida, eriti juhul, kui tegemist on sõbraga. Sa võid katsuda sellisel puhul temaga rääkida ja selgitada talle, miks tema käitumine sulle halvasti mõjub. Kui ta sinust hoolib, siis võib ta endale aru anda, et tema käitumine teeb sulle haiget ja võib-olla leiab ta võimaluse, kuidas ennast parandada.





 

Kommentaare ei ole