{ads}

HIDE

Viimased

latest

Vaata, millise puuvilja söömine aitab pikendada eluiga lausa viie aasta võrra

  foto : unsplash / Moritz Knöringer Mis sa sellest arvad, k...

 

foto : unsplash / Moritz Knöringer

Mis sa sellest arvad, kui me ütleme sulle, et hakates iga päev ühte teatud puuvilja sööma, võid sa oma eluiga pikendada lausa viie aasta võrra?! Seda kinnitavad lausa värsked teaduslikud uuringud. 

Terves kehas, terve vaim. Seda teavad ilmselt kõik, et tervis - nii vaimne, kui füüsiline - saab suurel määral alguse meie endi toitumisest. Hiinas asuva Shanghai Toitumise- ja Tervise Instituudi teadlased viisid selle põhjal läbi uurimistöö. Oma teadustöö käigus, mille tulemused avaldati väljaandes Nature Metabolism, tegid teadlased üllatavaid avastusi. Nimelt avastasid nad, et ühe teatud puuvilja söömine aitab pikendada eluiga lausa viie aasta võrra. 

 

 

Dr. John Pezzuto, kes on kirjutanud üle 600 teadusliku töö, on juba tõestanud, et viinamarjade söömine võib mõjutada isegi geneetilist väljendust. Ning pikendada seeläbi ka oodatavat eluiga viie aasta võrra. Tegemist on viinamarjaga, täpsemalt öeldes viinamarjaseemnetega. Nimelt sisaldavad viinamarjaseemned looduslikku ühendit - protsüanidiin C1 (PCC1), mis ründab keha vananevaid rakke, hoides samal ajal organismi terveid rakke. Viinamarjade igapäevane söömine seega rakkude vananemist. Eluea pikendamiseks ning maksa steatoosi (rasvmaks) piiramiseks tuleks süüa iga päev teadlaste sõnul vähemalt kaks portsjonit viinamarju. 

Viinamarjad aga on üldse tervisele kasulikud, sisaldades rohkelt kasulikke aineid, nende seas polüfenoole, mis toimivad antioksüdantidena. Antioksüdandid aga aitavad kaitsta keha vabade radikaalide rünnaku eest. Viinamarjad parandavad südame tervist, tänu antioksüdantide sisaldusele. Eriti kasulikud on punased viinamarjad, mis aitavad ennetada ateroskleroosi ning võidelda kõrge kolesteroolitaseme vastu. 

Lisaks aitab viinamarjade söömine ka vähendada diabeedi tekkimise riski, parandades ka insuliinitundlikkust, mis aitab alandada veresuhkrut. 



Kommentaare ei ole