{ads}

HIDE

Viimased

latest

Suhte 5 etappi (ainult tugevad paarid saavad üle kolmandast etapist)

Foto : unsplash / Jeremy Bishop   Ekspertide sõnul on igas s...

Foto : unsplash / Jeremy Bishop

 

Ekspertide sõnul on igas suhtes etapid ehk faasid ja iga selline etapp on väga kriitiline suhte jaoks. 


1. etapp : värske suhe

Sa oled armunud, tema armastab sind, te olete õnnelikud. Sa tunned liblikaid kõhus iga kord, kui sa mõtled oma kallima peale, tema puudutus võib panna sind värisema ja iga suudlus kestab terve igaviku. Sa vaatad igal sekundil telefoni, et näha, kas ta pole sulle helistanud või sõnumit saatnud. Sa võid paista naeruväärne aga sul pole selle vastu midagi. Sa oled kõrvuni armunud.

Ära unusta seda tunnet, sest sul võib seda kunagi vaja minna veel mälu värskendamiseks.

 

2. etapp : suhte algus

Asjad hakkavad tõsiseks muutuma ja te olete ametlikult paar. Ja just sel perioodil sa märkad, et kõik ei lähegi alati nii hästi nagu peaks. Sa tahad olla temaga võimalikult palju koos, sa tahad jagada tema mõtteid ja tundeid temaga, küsid temalt alati, kuidas ta päev möödus ja oled tõesti tema vastusest huvitatud. Ainult, et rutiin hakkab teie rõõmu rikkuma. Nagu avastaksid sa erinevuse reisimise ja välismaale kolimise vahel, sihtkoht on küll sama aga olukorrad on täiesti erinevad.

Ära lase sellel sädemel kustuda, mis teie vahel on. Pühenda oma suhtele natuke aega, minge koos jalutama või vaadake mõnda head filmis. Hoia oma suhet ja teie vahelist sidet, ehkki see nõuab pingutusi ja on delikaatne.

 

 

 

3. Rutiin ja pettumused

Sa armastad ikka veel oma kaaslast aga miski on teie vahel muutunud. Sa ei tunne enam vajadust temaga kogu oma vaba aega veeta nagu varem. Igapäevased kohustused, arved, ametialased kohustused ja kodutööd nõuavad oma osa ja tihti tunned sa, et sul pole aega ega jõudugi selleks, et millegi muuga tegeleda. Sa hakkad mõtlema, kas selline su elu peabki olema ja kas sa ikka oled õige inimese leidnud. See on kõige ohtlikum periood igas suhtes ja kui te sellest üle saate, siis tõenäoliselt on kõige raskem selja taga.

Hoolitse oma suhte eest, su kaaslane on ju ikka sama inimene, kellesse sa armusid. Tuleta meelde, miks ta sulle meeldis, millised olid sinu tunded varem. Ja ära unusta, et elu ei keerle ainult laste ümber, sa pead ka iseendale aega leidma.

 

4. etapp : stabiilsus

Selle etapi ajal tunned sa kindlustunnet oma paarisuhtes. Võib-olla tunned sa, et kõik läheb hästi ja kõik on tore, umbes nagu esimesel etapil, ainult, et kolmas etapp on minema pühkinud kõik kahtlused. Sa oled palju nende aastate jooksul õppinud nii iseenda, kui oma kaaslase kohta. Sa oled teinud palju järeleandmisi, te olete oma nurgad ära silunud. Sa oled õppinud jätma talle rohkem isiklikku ruumi, sa oled mõistnud, et maitsed ja eelistused on erinevad, sa oled aru saanud, et kõigil on oma harjumused ja me ei sarnane teineteisele. Te võtate teineteist sellisena nagu te olete ja suudate hoida omavahelist sidet, mis teid kokku seob.

 

 

 

5. etapp : usalduslik suhe ning pühendumine

Kui te olete oma paarisuhtega jõudnud selle etapini, siis palju õnne! Teist on saanud tõeline meeskond kogu eluks. Esimesed romantilised etapid on selja taga ja sa ei igatse nende järele, sest sa tunned end kindlalt ning turvaliselt oma paarisuhtes. Sa ei kujuta enam oma elu ilma teiseta ette, sest ta on osa sinu elust. Te olete leppinud teineteise puuduste ja vigadega.

Õpetage oma lastele, mis on teie pikajalise suhte saladus ja kuidas te olete osanud oma suhet hoida: te olete läbinud kõige raskemad etapid aga armastus võidab alati.

 

 


 

Kommentaare ei ole