{ads}

HIDE

Viimased

latest

Märgid, mis viitavad, et sa kannatad C-vitamiini vaeguse käes

foto : unsplash / Brittany Colette    C-vitamiin on organism...

foto : unsplash / Brittany Colette


 

 C-vitamiin on organismile väga vajalik haiguste ennetamiseks, mida organism ise ei tooda. Seega saab C-vitamiini kätte ainult toidu kaudu. 

Talve lähenedes annavad väsimus ja energiapuudus endast rohkem tunda, milles on süüdi suurel määral pime aeg ja külmad ilmad. Väsimust eemale peletada ja immunsust tugevdada saab aga C-vitamiiniga. C-vitamiin aitab terveks jääda, osaledes immuunsüsteemi normaalse funktsioneerimise juures. 


C-vitamiini vaegusest annab kõige esimesena märku väsimus

 

Energiapuudus ja väsimus annavad märku C-vitamiini vaegusest

Kui sul on juba mitu nädalat tunne, et sul on juba lõuna ajal raske silmi lahti hoida ja suur väsimus on peal, kui sul on keskendumisraskused ja energiapuudus ja sa tahaksid ainult magada, siis on sul kindlasti C-vitamiini puudus. Selle vastu aitab, kui sa jood igal hommikul ühe klaasi värskelt pressitud apelsinimahla.

 

 

Sa haigestud tihti viirushaigustesse

See on märk nõrgenenud immuunsusest. Kui sul on tunne, et sa oled kogu aeg köhas või nohus ja tõmbad kõik viirused ligi, siis võta teadmiseks, et C-vitamiini vaegusega nõrgeneb kogu immuunsusüsteem, muutes sind viirustele ja mikroobidele vastuvõtlikumaks. Sügis-talvisel perioodil on vaja toetada oma organismi ja süüa rohkem vitamiinirikkaid toite. Lõuna ajal söö seega palju köögivilju.

 

Nahk on muutunud karedaks

Kui sa tunned, et su nahk on muutunud karedaks ja kisub hoolimata niisutavast ja toitvast kreemist, et haavad ei parane nii kergesti, siis on ka see märgiks, et C-vitamiini tase organismis on madal. C-vitamiin osaleb kollageeni tootmise juures ja aitab hoida naha niiskusetaset ning elastsust. Jällegi tuleks süüa rohkem vitamiinirikast toitu ning kasutada hooldusvahendeid, mis sisaldavad C-vitamiini.



 


Kommentaare ei ole