{ads}

HIDE

Viimased

latest

Märgid, mis näitavad, et su suhe on läbi saanud

foto : unsplash / jurien huggins    Alati ei ole nii lihtne ...

foto : unsplash / jurien huggins

 

 Alati ei ole nii lihtne näha, et su suhe on läbi saanud või siis ei taha sa seda enesele tunnistada ja teed halva mängu juures head nägu. Mõnikord aga ei jää muud üle, kui oma vaimse tervise huvides tuleb tunnistada, et midagi ei ole enam teha, see suhe on läbi saanud ja sa ei saa seda enam päästa, isegi kui sa seda tahaksid. 

Võib isegi juhtuda, et sa lepid sellega, et oled õnnetu ja et su suhe ei vasta täpselt sinu ootustele, sest kust seda paremat ikka leida ja üksi ka nagu jääda ei taha. Küll ju nähtud neid üksikuid ja õnnetuid, pärast oled veel kibestunud ka ja ei jaksa tehtut taga kahetseda. Kui sinul sellised tunded peal käivad, siis tõenäoliselt on su suhe läbi, tahad sa seda või mitte. 

Suhte lõpp on igal paaril erinev aga sageli tunneb inimene, et ta on omalt poolt kõik teinud, ta ei tunne enam lähedust selle inimesega, kellega ta koos elab, ta elaks nagu võõra inimesega koos, kelle puudutusi ta enam ei taha tunda ja kellega ta lähedust ei otsi. Ta võib tunda, et ta on endast kõik andnud ja kõik teinud, et see suhe toimiks aga midagi pole muutunud. Ja siis see tunne, kui sa tunned end palju paremini siis, kui su kaaslane on ära, kui sa ei kannata enam välja tema kohalolekut, kui sa tunned kergendust, kui ta ära läheb ja sa ei pea temaga koos olema. 

Kui see tuleb sulle tuttav ette, peaksid sa konsulteerima kiiremas korras mõne perenõustajaga. Olukorra eitamine ei vii sind küll kuhugi. Jaanalindu ei maksa mängida. Aeg on tegutseda. 

 

 

Millised märgid annavad märku sellest, et su suhe on läbi? 

Teie suhe on juba pikemat aega halb

Pidevad vaidlused, mis mõjuvad juba kurnavalt, pigem ühepoolsed selgitused, et teisele inimesele selgeks teha olukorra tõsidust. Tänu kõigele tunned sa lihtsalt suurt pettumust. Kõik need tülitsemised on teinud sulle nii palju haiget, et sa oled kaotanud lootuse ning mõlgutad oma peas musti mõtteid. Teil ei ole enam vahekordi või kui, siis tuleb seda ette väga harva aga sul puuduvad tema vastu igasugused tunded. Sa ei hooli ja seda on näha. Sa ei ole enam kaastundlik tema suhtes, sul on täiesti ükskõik, mis temast saab ja mis ta teeb. Teie vahel puudub üksmeel. Õhkkond teie vahel on pingeline, vägivaldne, toksiline ja seda juba pikemat aega.

Sa oled katsunud mitu korda oma suhet parandada aga sellest pole kasu, sest juba mõne aja pärast läheb kõik taas vana rada pidi. Liiga palju etteheiteid on teie suhtes, süüdistusi (alati samad), sul on tunne, et selles olukorras pole mingit väljapääsu.


Sa tunned, et sa oled õnnetu ja pettunud 

Sa oled üritanud ja proovinud. Meeleheitlikult oled sa proovinud anda oma partnerile teist võimalust, anda teie suhtele uut võimalust. Aga sellest pole olnud kasu. Sa tunned ikkagi kurbust ja pettumust. Ärevushäiretest rääkimata ja meeleheitest, mis sind enam maha ei jäta. 

Sa oled iseenda peale tihti vihane, sa heidad endale ette, et sa raiskad oma aega sellise inimese peale, kellest sul on juba täiesti ükskõik, kes sind väsitab ja kurnab. Mida rohkem sa sellesse suhtesse uskusid, seda negatiivsemad on nüüd su emotsioonid, mis sind valdavad. Ja seda raskem on sul oma tulevikku näha.


Sa ei kannata enam midagi välja, su tolerantsuse tase on väga madal

Kõik tema juures ärritab sind või vastupidi. Väiksemgi valesamm või viga tema poolt on põhjus, et talle veelgi rohkem etteheiteid teha. Sa ei kannata isegi tema kohalolekut välja, sa näed temas nii palju puudusi, sa ei suuda hoida end kritiseerimast kõiki neid vigu tema isiksuses ja välimuses, mis on hakanud sulle närvidele käima. See nõuab sinult tugevat pingutust, et meelde tuletada, miks ta sulle üldse kunagi meeldis ja mille pärast sa teda üldse imetlesid. 

 

 

Sa oled aru saanud, et sa oled õnnelik siis, kui teda kohal ei ole. Et kõige paremad hetked veedad sa ilma temata. Palju parema meelega lähed sa sõpradega välja või oled üksi, kui temaga koos. See on kurb aga sa ei suuda teda enam hea pilguga vaadata.


Sa tead, et midagi on korrast ära

Su illusioonid on purunenud. Paljud paarid lähevad lahku kõige suuremas vaikuses. Mitte miski ei lase ette näha, et midagi oli nende vahel korrast ära. Ja ometi oled sina teadlik, et see suhe ei rahulda sind enam, et teie vahel puudub intiimsus, et erimeelsusi on liiga palju. Aja jooksul on teie vahel tekkinud suur vahemaa, mille tõttu te olete muutunud teineteise jaoks võõraks ja tunnete ükskõiksust selles suhtes, mida partner teeb või arvab.

Pereelu võib pealtnäha tunduda tore, rahulik ja kindel aga paarisuhet koos intiimsusega enam ei eksisteeri. Igaüks elab oma elu, tal on omad suhted, omad läbikäimised, omad huvid ja omad harjumused. Igapäevane suhtlemine partneriga piirneb ainult küsimisega, kes homme poest piima toob ja mida õhtul süüa teha. Ja see on kõik. Läbikäimine on muutunud ametlikuks, tegemist on punktuaalse kohusetäitmisega, kus südamel ja tunnetel pole kohta ega ruumi. Sest südames on tühjus. See on midagi, mida tunnetatakse sügavuti ja mida on raske sõnadega seletada. Mõned ei tahagi, kartes, et neile heidetakse ette, et nad ajavad juuksekarva lõhki või on liiga nõudlikud.


Sa ei näe teie ühist tulevikku

Vähemalt mitte oma partneriga. Sa mõtled, et küll iga asi omal ajal ja et sa ei viitsigi oma pead vaevata sellega, mis tulevikus saab. Aga miski ei köida sind enam, ükski ühine plaan ei paku sulle enam pinget ega tekita sinus vaimustust. Vastupidi. Sa oled hakanud unistama elust ilma oma partnerita. Rahulikumast ja rõõmsamast elust.

Sa tahad olla taas üksi ja elada päris elu. Või siis kujutad sa oma tulevikku hoopis kellegi teisega ette ja tahad koos temaga üles ehitada ideaalse elu. 

 

 


Te teete erinevaid valikuid

Unusta mõneks ajaks lapsed. Keskendu üksnes oma partnerile. Kui sa saaksid uuesti alustada, kas sa valiksid jälle tema? Kui sa vastad eitavalt ja ilma ainsagi kõhkluseta, siis oled sa omadega niikaugel, et sul pole enam kannatlikkust ega tahtmist.

Mõtle sellele, mis sulle tema juures meeldis. Kui see oli tema raha või välimus või tema suur armastus sinu vastu, siis ilmselt olete te ehitanud oma suhte üles nõrgale alusele.


Kas sa oled valmis lahku minema? 

Mitte keegi ei lähe lahku kergekäeliselt. See aga, kuidas keegi oma suhet lõpetab, sõltub juba inimesest endast. Mõned on valmis liigutama selle jaoks mägesid, teised ei ole võimelised väiksemaidki järeleandmisi tegema.

Kommentaare ei ole