{ads}

HIDE

Viimased

latest

Lihtne nipp, mis aitab kaalust alla saada aga mis läheb kogu aeg meelest ära

  foto : unsplash / Jamie Street Kaalulangus ja kaalutõus sõ...

 

foto : unsplash / Jamie Street

Kaalulangus ja kaalutõus sõltuvad erinevatest asjaoludest. Mõlemaid saab kontrolli all hoida, muutes oma harjumusi. Igapäevaste harjumuste seas tuleks muuta oma toitumisharjumusi, kehalist aktiivsust ning parandada une kvaliteeti. 

Kõige lihtsam nipp, mis aitab aga kaalust alla saada ega vaja enam tõestamist, on vee joomine enne söömist. Väga hästi sobib see neile, kellel on kalduvus üle süüa ja kes ei oska õigel ajal piiri söömisele panna. 

Seega on see kõikidele jõukohane: juua tuleb suur klaasitäis vett enne iga söögikorda. Vee joomine ei ole ainult kaalu seisukohalt kasulik, vaid aitab parandada ka tuju ja keskendumisvõimet. Samuti parandab vesi naha kvaliteeti ja nagu öeldud, aitab kaalust alla saada. 

Inimese keha koosneb 60% veest, aju aga 90% veest. Me vajame vett, et hoida naha niiskustaset, seedida toitu ja aidata neerudel väljutada toksiine. 

 

 

Organismi dehüdratatsioon ehk vedelikukaotus võib põhjustada samuti kaalutõusu. Vee joomise kasulikkusest kaalulangetamise ajal on räägitud palju ja seda on teaduslikult tõestatud. 

Vee joomine aitab hoida keha vedelikutaset ning täidab hästi kõhtu. Nii sööd sa söögikorra ajal vähem. 

Kõik teavad, et vett peab jooma aga keegi ei tea täpselt, kui palju tuleks vett juua. Mõned soovitavad juua liitrite kaupa vett, teised piirduvad kohvi, tee või karastusjookide joomisega. Tegelikult piisab aga sellest, kui juua vett söömise ajal, nii lihtne see ongi. Soovitus juua päevas 8 klaasi vett, tuli 1945. aastal Ameerika tervise- ja toiduameti poolt ent ei tuginenud ühelegi teaduslikule uuringule. Kui sulle meeldib vett juua, siis jooge terviseks. Aga liiale ka ei maksa minna.


Kommentaare ei ole