{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sa tead, et uued riided tuleb enne kandmist puhtaks pesta?

  foto : unsplash / Nick de Partee Paljud teevad nii, et ost...

 

foto : unsplash / Nick de Partee

Paljud teevad nii, et ostavad poest midagi mõne ilusa riideeseme ja kohe esimese asjana panevad selle selga. Tegelikult ei ole see nii hea mõte, sest isegi, kui pealtnäha tundub, et see riideese on ju puhas ja korralik, miks ma hakkan ennast siis vaevama mingi pesemisega, siis tegelikult tuleks kindlasti kõigepealt pista see masinasse, pesta puhtaks ja alles siis mõtelda kandmise peale. See on elementaarne hügieeninõue pesta alati uued riided enne kandmist puhtaks. Aga miks seda tegema peab ja mille pärast see vajalik on? 

Nimelt sellel lihtsal põhjusel, et enne, kui sina selle riideeseme endale ostsid ja oma riidekappi panid, puutus see ilus seelik või kampsun kokku mitmete kätepaaridega alates tehasest või ateljeest kuni laoni. Enne sind proovisid seda riideeset mitmed teised inimesed. Seda ei ole võimalik silmaga näha ega kindlaks teha aga ometi nii see on, sa võid kindel olla, et see uus seelik või kampsun on täis igasuguseid erinevaid baktereid. 

 

Lisaks sellele on enamikku müügil olevaid riideesemeid töödeldud eelnevalt igasuguste keemiliste ja toksiliste vahenditega nii valmistamise, pakendamise kui transpordi käigus (nende seas võiks välja tuua igasugused värvained, nikkel, tina ja akrüül, mis võivad põhjustada nahahaiguseid, põletikku, kasvajate teket või mürgitusi. 

Selleks aga, et see ilus ja uus riideese korralikult puhtaks saada keemilistest ainetest ja bakteritest, tuleks ettevaatuse huvides lausa kaks korda pesta pesumasinaga uued riided puhtaks enne kandmist. Mis puutub pesusse ja õrnadesse riideesemetesse, siis on kõige parem käsipesu. Juba ainuüksi veega pesemine aitab puhastada mikroobidest ja bakteritest riideid. Seda enam, et pesu ja rannariided on ikkagi tõenäoliselt juba kellegi poolt poes proovitud ja seega olnud naha ja intiimsete piirkondadega kontaktis, seega tuleks kindlasti enne kandmist sellised riideesemed puhtaks pesta.


Kommentaare ei ole