{ads}

HIDE

Viimased

latest

3 banaani söömine päevas võib muuta su elu

Foto : unsplash / Giorgio Trovato   Kui sa tahad elada tervi...

Foto : unsplash / Giorgio Trovato

 

Kui sa tahad elada tervislikult, siis söö banaane. Banaanid on ilmselt kõige suuremat populaarsust kogunud puuviljad maailmas. Ameerika Ühendriikide elanike seas lausa 96% inimestest söövad iga päev vähemalt ühe banaani. Uuringud on aga tõestanud, et banaanide söömine on tõesti tervislik. Ning, et kolme banaani söömine iga päev võib lausa muuta su elu.


1. Mõjub vererõhku alandavalt

Teadlased avastasid, et 1 keskmine banaan sisaldab 442 mg kaaliumit ja väga väheses koguses naatriumit. Selline kaaliumi-naatriumi tasakaal aitab aga neutraliseerida naatriumi halba mõju vererõhule. Seega järgmine kord, kui sul tekib isu näksimise järele, osta banaani. 


2. Parandab seedimist

Banaanid sisaldavad rohkelt kiudaineid. Kiudained on aga väga olulised toitumise juures, sest nad aitavad kehal reguleerida seedimist. Magustoidu asemel banaani söömine aitab hoida kauem täiskõhutunnet ning hoiab ära seedeprobleeme.


3. Toetab südame tervist

Banaanid sisaldavad kiudaineid, mis on südamele väga kasulikud. 

 

 


4. Kasvatab terveid rakke

Banaanid sisaldavad samuti palju B6 vitamiini. Ainult ühe banaani söömine tagab organismile 20% päevasest B6 vitamiini vajadusest. B6 on aga kasulik vitamiin, mis aitab kehal toota insuliini ja hemoglobiini uute ja tervete rakkude tootmiseks. Samuti aitab B6 vitamiin toota antikehi, mis aitavad võidelda põletiku vastu.

 

5. Parandab seedekulgla tervist

Banaani on kerge seedida ja banaanid ei ärrita seedekulglat ega soolefloorat. Banaanide söömine parandab seedimist ning on kasulik seedekulglale. Banaan on üks esimestest tahketest toiduainetest, mida beebile antakse.

 

6. Rohkelt C vitamiini

Ka banaanid sisaldavad C vitamiini. Ligi 15% päevasest soovitavast kogusest. C vitamiin aga on tugev antioksüdant, mis aitab kaasa vabade radikaalide neutraliseerimises (tegemist on terveid rakke hävitavate keemiliste molekulidega). C vitamiin aitab toota ka kollageeni ning annab energiat.

 

7. Parandab sportlikke võimeid

Paljud sportlased söövad palju banaane ja seda põhjusega, sest uuringute järgi annavad banaanid sama palju energiat treeningu ajal, kui energiajoogid.

 

 

 

8. Banaan hoiab näksimise eest

Banaanide söömine aitab tekitada pikemaks ajaks täiskõhutunnet ja mitte ainult. Uuringute järgi selgub, et banaanide lõhn isegi aitab hoida ära soovi näksimise järele.

 

9. Võitleb aneemia vastu

Aneemia ehk kehvveresus on hemoglobiini taseme järsk langus, mille põhjuseks on sageli rauapuudus. Banaanid sisaldavad aga palju rauda ning aitavad tõsta hemoglobiini taset.

 

10. Banaanide söömine teeb tuju heaks

Keskmise suurusega banaan sisaldab 27 mg magneesium. Magneesium on aga oluline mineraalaine, mis aitab võidelda masenduse, väsimuse ning tujulanguse vastu. Kui sa tunned, et enesetunne on halb, siis söö banaani. 


 

Kommentaare ei ole