{ads}

HIDE

Viimased

latest

10 väga head soovitust, mis aitavad kaalust alla saada

  foto : unsplash / Louis Hansel Kaalust alla ei olegi nii l...

 

foto : unsplash / Louis Hansel

Kaalust alla ei olegi nii lihtne saada. Aja jooksul oled sa ilmselt proovinud igasuguseid erinevaid dieete aga ikka kipub nii olema, et kõik kaotatud kilod tulevad ruttu tagasi, ükskõik kui palju sa ka ei proovi. Ja sageli ei ole need paljukiidetud dieedid ka tervisele kasulikud. Mida siis teha, et saada kõigest hoolimata oma liigsetest kilodest lahti ja nii, et need enam tagasi ei tuleks? 

 

Söö aeglasemalt 

See võib tunduda üleliigse soovitusena aga söömine peab pakkuma naudingut. Kui sa sööd aeglaselt ja mälud korralikult oma toitu, siis töötavad su maitsemeeled paremini ja sa hindad rohkem toidu maitset. Nii süües ei ole söömine pelgalt kõhu täitmine vaid meeldiv hetk päeva jooksul.

 

Pea toidupäevikut

Mitmed erinevad uuringud on näidanud, et need inimesed, kes toidupäevikut peavad, kaotavad kergemini kaalu. Katsu märkida üles kõik see, mida sa sööd ja jood vähemalt kuue päeva jooksul nädalas.

 

Söö väiksema taldriku pealt

See võib tunduda rumala mõttena aga tegelikult toimib see tõesti. Asenda suured taldrikud väikestega, näiteks koogitaldrikuga, mille sa võid tõsta kuhjaga täis -  nii petad sa oma aju ära. 

 

 


Sellist dieeti ei ole olemas, mis kõigile sobib

Iga inimene on erinev, iga keha on erinev, igal inimesel on oma ainevahetuse kiirus. See dieet, millega su sõbranna sai kaalust alla, ei pruugi üldse sulle sobida või anda samu tulemusi. 

 

Joo suur klaas vett enne söömist

Mitmed teaduslikud uuringud on tõestanud, et vee joomine enne söömist aitab kaalust alla saada.

 

Vürtsita oma toite rohkem

Vürtsid annavad toidule maitset ja on samas kalorivaesed. 

 

Taldrikureegel

Köögiviljad peaksid moodustama poole taldrikust, lisandid: kartul, makaronid, tatar, riis jne veerandi ning teise veerandi lahjad valgud. Tavaliselt sööme me liiga palju süsivesikuid ja see teebki paksuks. Seega rohkem köögivilju, sest nii saad sa kaalust alla. Ainult siin tuleb ka meeles pidada seda, et kartul, mais ja herned sisaldavad tärklist ja seega kuuluvad teraviljade ja tärklist sisaldavate toiduainete hulka ehk siis neid tuleks süüa mõõdukalt.

 

 

Piira alkoholi tarbimist

Alkohol ei ole tervisele kasulik, lisaks teeb see ka paksuks. Alkohol on tõeline kaloripomm, sisaldades aga selliseid kaloreid, millel puudub igasugune toiteväärtus. Joo tavalist vett või tomatimahla.

 

Tervislikud vahepalad

Kui sul on kapp tervislikku toitu täis, ei söö sa enam magusat, nii lihtne see ongi. Koju võid sa osta aga nosimiseks pähkleid, kuivatatud puuvilju ja värskeid puuvilju ning marju. 

 

Söö hommikusöögiks mune

Munad sisaldavad vajalikke valke, täidavad hästi kõhtu pikemaks ajaks ja aitavad lõunani vastu pidada.

 

Pöördu toidunõustaja poole

Kui sa tõesti ei tea, kuidas kaalust alla saada, siis pöördu oma murega mõne toidunõustaja poole, kes aitab sul oma eesmärke saavutada. 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 



Kommentaare ei ole