{ads}

HIDE

Viimased

latest

10 maksa puhastavat toiduainet

  Foto : unsplash / Heather Ford Maks vajab puhkust. Rasvast...

 

Foto : unsplash / Heather Ford

Maks vajab puhkust. Rasvaste ja magusate toitude söömine kahjustab maksa. Kuidas oma maksa puhastada? 


Küüslauk

Küüslauk on kasulik ka südame tervisele ning aitab lisaks eemaldada mürkaineid kehast. 


Avokaado

Avokaado sisaldab rohkelt kasulikke rasvhappeid, mis aitavad maksarakkudel taastuda. Hea oleks süüa avokaadot peale liiga rasvast toidukorda või alkoholi tarbimist. 

 

 


Roheline tee

Roheline tee on tõeline maksa detox. Juua võib rohelist teed kuni 3 tassi päevas, vältida tuleks aga liialdusi, mis on organismile jälle teistmoodi ohtlikud. Roheline tee aitab kehal liigset vedelikku väljutada ning puhastab seega organismi. 


Sidrun

Sidrunimahla soovitatakse juua hommikul tühja kõhu peale, seejärel oodata vähemalt pool tundi enne söömist. Sidrun aitab sapi eritamisele kaasa ning aitab maksa puhastada.


Pähklid

Pähklid sisaldavad glutatsiooni ning omega-3 rasvhappeid. Pähkleid tuleks süüa iga päev üks peotäis. Pähklid aitavad organismil vabaneda ammoniaagist, mis võib olla mõningate haiguste põhjustajaks.


Kurkum

Kurkum aitab maksahäirete korral ning puhastab maksa tänu kurkumiinile, mida ta sisaldab. Kurkumiga võib maitsestada edukalt toite, piisab väikesest kogusest selleks, et maksa kaitsta.


Must rõigas

Must rõigas parandab seedimist ning tõstab maksa ensüümide tegevust.

 

 


Greipfruut

Nagu teisedki tsitruselised, sisaldab greipfruut C vitamiini, mis toetab keha funktsioone. Greipfruut aitab ka rasvu põletada ning puhastab maksa. 


Spinat

Spinat sisaldab antioksüdante, mis aitab maksa puhastada ning turgutab organismi.


Peet

Peet sisaldab kasulikku beetatsüaniini, mis annab talle omase värvuse. Klaasitäis peedimahla iga päev kahe nädala jooksul parandab vereringet ning aitab mürkaineid eemaldada.



 

Kommentaare ei ole