{ads}

HIDE

Viimased

latest

Töö : halvad harjumused, mis mõjuvad su töökaaslastele ärritavalt

foto : unsplash / Austin Distel    Töö keskkond võib muutuda...

foto : unsplash / Austin Distel

 

 Töö keskkond võib muutuda plahvatusohtlikuks mõnede töökaaslaste halbade harjumuste tõttu. Me ei saa kunagi kõikide inimeste läbi ehkki me seda tahaks, eriti peab see tõde paika tööalastes suhetes, kus meil ei ole võimalik oma kolleege valida. Ja see iseenesest ei olegi probleem, sest tööl käime me eelkõige töö tegemise ja karjääri pärast. Ometi mõjutavad igapäevast tööd palju need, kellega me suurema osa oma päevast koos veedame ja kes ei mõtle nii nagu meie, kellel on teistsugused harjumused ja väärtushinnangud. Millised on kõige hullemad harjumused töö juures, mis mõjuvad teisi ärritavalt? 

Olles astunud hommikul üle kontoriläve, tekib mõnikord tunne, et tahaks jalamaid ringi keerata ja koju tagasi minna. Sest mõne inimese harjumustega on raske leppida ja mõnikord hakkavad need ärritama. 

 

 

Näiteks kinnitavad paljud, et ei suuda välja kannatada oma kolleegi poolt tekitatud segadust ja korralagedust tööpostil. Töötaja segamini laud võib tõesti mõjuda ärritavalt teistele. Ja see võib jätta inimesest endast väga halva mulje. 

Teised jälle ei kannata, kui tööle tullakse haigest peast

Mis puutub mürasse ja lärmi tegemisse, siis leiavad paljud, et osad nende töökaaslased räägivad liiga valju häälega telefoniga või siis seadistavad telefoni üldse nii valjuhääldi peale, et kõik kõrvalviibijad vestlusest osa saavad. Kodune kasvatus on puudulik. 

Ja siis on neid, kes ei kannata, kui süüa kontoris mingisuguseid kastmega toite või midagi muud, mille sisu jätab soovida. 

 

 

Mida siis teha, kui teiste  käitumisharjumused võtavad sinu tuju ära? 

Kordamine on tarkuse ema : rääkida tuleb omavahelistest probleemidest ja omavahel, mitte teistele. Teha seda võimalikult taktitundeliselt, selgitada rahulikult, miks see sind häirib ja teha seda diplomaatiliselt. Loomulikult, kui selliseid asju ei tule ette väga tihti, siis ära tee välja ja ära hakka sääsest elevanti tegema. Võib-olla juhtus see ainult üks kord ega kordu enam kunagi.




Kommentaare ei ole