{ads}

HIDE

Viimased

latest

Teadlaste sõnul muutuvad pikemajalises suhtes olevad paarid mingil ajal sarnaseks nii välimuse, kui mõttelaadi poolest

  Foto : unsplash / Almos Bechtold   Armastus on ilus. Esime...

 

Foto : unsplash / Almos Bechtold

 

Armastus on ilus. Esimene kohtumine. Armumine. Liblikad kõhus. Suured unistused ja lootused. Suhte algus. Ühine kooselu. Ühised harjumused. Teise inimesega harjumine sel määral, et te hakkate tegema samu liigutusi, lõpetate teineteise lauseid, teete samu miimikaid. Ja selles pole mitte midagi üllatavat, sest teadlased kinnitavad, et mida pikem suhe, seda sarnasemaks paar muutub nii füüsiliselt, kui vaimselt. Ehk siis, kui te olete koos elanud juba 25 aastat, on väga tõenäoline, et te olete muutunud välimuselt sarnasemaks. Minge peegli ette ja vaadake ise järele. Nii naljakas, kui see ka ei ole, siis on teadlastel selle kohta oma loogiline seletus. 

Mitmed uuringud on välja selgitanud, et alateadvuslikult oleme me rohkem huvitatud sellisest inimesest, kes meile endile rohkem sarnaneb. Tegemist võib olla sarnasusega, mis väljendub välimuses või siis hoopis haridustasemes, suhtlemisoskuses, hobides jne. 

 

 

Lisaks sellele väidavad teadlased, et me valime endale sellise elukaaslase, kes sarnaneb meie vastassoost vanemaga. Ehk siis naised valivad tihti alateadvuslikult sellise mehe, kellel on mingi sarnasus nende isaga, ning mehed naise, kes sarnanevad mingil  määral nende emaga. 

Partneri näiline sarnasus sinu endaga tõstab ka võimalust, et su järglased on sinu sarnased. Sest alateadvuslikult tahame me oma geene edasi anda. 

Pikemaajalises suhtes olles veedame me väga palju aega oma kaaslasega. Ja  teadlaste arvates on just see põhjuseks, mille tõttu me peale pikki kooseluaastaid muutume teineteisele sarnasemaks. Kuna meil on samad elukogemused ja läbielamised, siis vananeme me ühtemoodi oma partneriga. Psühholoog Robert Zajonc kinnitab, et pikemaajalises suhtes olevatel paaridel tekib sarnane korts kulmude vahele ning suu ümbrusse. Samuti elades koos teise inimesega muutub ka immuunsüsteem sarnaseks tänu samale eluviisile. 

 

 

Teadlased on täheldanud samuti, et elu jooksul muudavad paarid tihti oma harjumusi. Kui üks võtab vastu mõne muutuse oma eluviisis, siis teeb seda ka teine. Kui mõlemad partnerid on otsustanud hakata rohkem liikuma ja tegelema tervisespordiga, siis enamikul juhtudest hakkab ka teine spordiga tegelema. 

Teised uuringud on näidanud, et õnneliku abielu saladus peitub partnerite geneetilises sarnasuses. Ning kui sa alateadvuslikult jäljendad oma partnerit, siis muutute te veelgi sarnasemaks!

Kommentaare ei ole