{ads}

HIDE

Viimased

latest

Tänu Google Earth programmile võid sa minna ajas 37 aastat tagasi

Foto : unsplash / USGS     Eelmisest neljapäevast saadik võ...

Foto : unsplash / USGS

 

 

Eelmisest neljapäevast saadik võid sa minna tänu Google Earth'i programmile 37 aastat ajas tagasi. Programm võimaldab võrrelda satelliitide pildistatud fotosid 37 aasta jooksul ehk siis näha muutusi maal alates 1984. aastast. 

Kui palju Araali meri on kuivanud 1984. aastast saadik? Kui palju on arenenud Hiina hiidlinnad sellest ajast saadik? Milline on olnud kliima soojenemise mõju Kolumbia jääväljale Alaskas? Kõikidele nendele küsimustele võib nüüd leida vastuse Google Earth programmi pealt, valides võimaluse "Timelapse", mis on kõigile kättesaadav 15. aprillist. 

Timelapsi paigaldamiseks sisestati arvutisse viimase 37 aasta jooksul satelliitide poolt pildistatud 20 miljonit fotot. 

 

 

 

 

Timelapse programmil on võimalik vaadata sateliitpilte maalt 1984. aastast kuni 2000. aastani. Võimalik on vaadata kõiki maa piirkondi, Google aga omalt poolt pakub välja valiku ka mõnedest paikadest, mis võivad huvi pakkuda nagu Bay Bridge silla ehitus San Francisco's (Californias), Dubai linna laienemine (Araabia Ühendemiraadid) või siis Berliini lennujaama ehitus (Saksamaa). Võimalik on vaadata ka 3D pilti tänu nendele videodele siin

Selle tehnoloogia väljaarendamiseks tegi Google koostööd Carnegie Mellon' ülikooli teadlastega. Tänu sellele programmile soovib Google pöörata rohkem inimeste tähelepanu kliimamuutustele kinnitades, et visuaalsed tõendid on paremad, kui sõnad.

 

Kommentaare ei ole