{ads}

HIDE

Viimased

latest

Suhe : 3 põhjust, miks alati pole lihtne ära minna

  foto : unsplash / Pablo Valera  Mille pärast jääda edasi s...

 

foto : unsplash / Pablo Valera

 Mille pärast jääda edasi sellisesse suhtesse, mis sulle enam ei sobi? Eriti, kui sa tunned, et sa ei ole enam õnnelik. Ja eriti juhul, kui see suhe on vägivaldne, vaimselt hävitav või toksiline. Ometi jäävad palju nii ja isegi aastateks sellisesse suhtesse, mis neid ei rahulda. Mille pärast inimesed tavaliselt jäävad? 

Kõige esimene põhjus on see, et need inimesed, kes jäävad sellisesse suhtesse, mis võib neile vaimselt või füüsiliselt halba teha on see, et nad on harjunud. Nad on harjunud, et neid koheldakse halvasti. Peale pikki aastaid halva elukaaslase kõrval on nad hakanud arvama, et nad ongi väärtusetud. Nad on oma elus harjunud igasuguseid asju nägema, nad on pidanud palju läbi elama ja peavadki sellist elu normaalseks. Enesekindluse langus ja alaväärtusetunne mängivad samuti rolli selle kõige juures. 

Samuti võib süüdi olla harjumus. Sest see suhe on midagi, mis on muutunud mingil määral mugavaks ja inimesel on pigem hirm tundmatu ees. Palju lihtsam on elada nii nagu enne selle asemel, et hakata uuesti oma eluga otsast peale. Kõik muutused tekitavad aga ebakindlust, tulevik on hirmutav. See on üks peamistest põhjustest, miks paljud jäävad sellisesse suhtesse, mis teeb neile haiget ja mis ei toimi. Parem kannatada kõik ära selle asemel, et hakata oma elu pea peale keerama. 

 

 

Hirm üksi jäämise ees on kolmas põhjus, miks paljud jäävad suhtesse, mis ei toimi. Vähemalt on keegi. Vähemalt ma ei ole üksi. Sest üksindus mõjub hirmutavalt. Ometi võib ka koos olemine teha haiget, eriti juhul, kui su partner on vaimselt või füüsiliselt vägivaldne. 

Kui sa peaksid olema sellises situatsioonis, siis ära hakka endale pinget peale panema ja mõtlema sellele mida sa võiksid teha. Ära ütle: "ma peaksin lahkuma,", ütle parem: "mis oleks, kui ma läheksin ära.". Mida see sinu elus muudaks? Mis läheks paremaks? Psühholoogide sõnul võib sellel olla mitmeid eeliseid. Näiteks stressi taseme langus, depressiooni langus, ärevushäirete langus ja eelistena võiks välja tuua selle, et sul on suurem võimalus kohtuda õige inimesega. Ning mis kõige tähtsam, õppida ennast uuesti hindama ning väärtustama. Muutuda enesekindlamaks. Ja leida tagasi oma vabadus.

Kommentaare ei ole