{ads}

HIDE

Viimased

latest

Soovitused aastaaja vahetuseks: pea meeles, et enda eest tuleb hoolt kanda

  foto : unsplash / Alisa Anton  Suvi on selleks korraks läb...

 

foto : unsplash / Alisa Anton

 Suvi on selleks korraks läbi saanud ja aeg liigub vaikselt sügise suunas. Ka öised külmatemperatuurid on juba kohal, päevad lähevad aina lühemaks ning aeg on oma tavalise rutiinse elu juurde tagasi pöörduda. Aeg-ajalt läheb veel mõte tagasi suvistele päikesepaistelistele päevadele ja hinge tikub nostalgia. 

Aastaaja vahetus võib tuju küll aeg ajalt ära võtta, kui hooajaline masendus kipub ligi tikkuma. Sellepärast ongi oluline, et sa enda eest hoolitseksid just praegusel ajal. Loe, mida sa tegema pead selleks, et ennast sügisel hästi tunda. 

See, kuidas seda aga teha, sõltub muidugi igast inimesest endast ja on erinev. Meil on erinevad vajadused ja soovid. Kui mõnele meeldib näiteks käia massaažis, siis teised tunnevad end hästi sporti või käsitööd tehes. 

 


Hoolitse oma naha eest

Kui sa tahad, et su päevitus püsiks kauem ning valmistada oma nahka ette saabuvaks külmaks, siis kasuta õigeid hooldusvahendeid. 

Sügis on ikka selline hooaeg, mil jume muutub paraku kahvatumaks, nahk kuivemaks ning tuhmimaks. Rasunäärmete talitlus aeglustub ja selle tõttu muutubki nahk kuivemaks. Sügisel naha vajadused muutuvad. Kui suvel polegi vaja nii väga kreemi peale panna, siis sügisel ja eriti talvel juba ilma nahahoolitsuseta läbi ei saa. Muidu muutub nahk ikka väga kuivaks. Alusta naha masseerimise ja koorimisega, sest nahk tahab hingata. Seejärel tee niisutavat nahamaski. Ja peale seda kanna nahale rikkalikuma koostisega kreemi, mis on mõeldud spetsiaalselt sinu nahatüübile ning mis aitab nahka tugevdada, taastada ja kaitsta.  Ära unusta ka vett juua ning igapäevaseks kasutuseks vali niisutav duÅ¡igeel. 

 

Ära unusta kaitsta oma juukseid 

Suvel, palavate ilmadega võivad juuksed kasvada lausa kaks korda kiiremini, kui tavaliselt. Seega on üsna tavaline, kui külmade ilmade saabudes on sul tunne, et korraga langeb liiga palju juukseid välja. Selleks aga, et seda ära hoida, võid sa võtta näiteks toidulisandeid. Et olla heas vormis ja tugevad, vajavad juuksed valku, aminohappeid, vitamiine ning mineraale. 

Häid tulemusi on andnud ka õllepärm, mesilaspiim ja spirulina. Ka õige toitumine aitab hoida juuste tervist ning ära hoida juuste väljalangemist. 

Oma juuste eest hoolitsemiseks kasuta kvaliteetseid niisutavaid ja toitvaid hooldusvahendeid. Ja ära unusta teha juustele maski, eriti just hooaja vahetusel. 

 


Uuenda oma garderoobi, et käia moega kaasas

Uus hooaeg tähendab ka uut moesuunda. Seega luba endale sellel sügisel midagi uut. 

Selle sügise värvideks on punane, karamelli värv ja sügispruun. Kui sa tahad veel eriti moega kaasas käia, siis pead sa kandma neid värve just. 

Mis puutub riietusse, siis on moes kostüümipüksid, poolpikkade varrukatega pikad kleidid ja kõrge vöökohaga püksid. Ka oversize riided on kõik trendikad sellel sügisel. 

Samuti on moes pikk mantel, mida on alati kõrgelt hinnatud. 

Enda eest hoolitsemine ei tähenda ainult oma naha, juuste ja garderoobi eest hoolitsemist. See tähendab ka seda, et sa kuulad rohkem iseennast, teed seda, mis teeb meele rõõmsaks ning hoolitsed rohkem oma tervise eest. Sügise saabudes võiksid sa näiteks läbi teha ühe vitamiinikuuri. Või miks liituda mõne huviringiga, mis aitab sul pimedal ajal tegevuses olla nii, et masendus ligi ei tiku.


Kommentaare ei ole