{ads}

HIDE

Viimased

latest

Need kaloriterohked toiduained on tegelikult tervisele väga kasulikud

  Foto : unsplash / Roberta Sorge Tõenäoliselt oled sa kuuln...

 

Foto : unsplash / Roberta Sorge

Tõenäoliselt oled sa kuulnud, et rohkem tuleks süüa selliseid toiduaineid, mis sisaldavad vähem kaloreid. Sest kaloririkas toit võib põhjustada ülekaalulisust. Ja sellepärast on nad tervisele kahjulikud. Ent see ei kehti kõikide toiduainete kohta, mõned kalorirohked toiduained on tervisele väga kasulikud.

 

Oliiviõli

Oliiviõli sisaldab palju organismile väga vajalikke oomega-3 rasvhappeid, mis aitavad alandada halva kolesterooli taset ning kaitsevad südame tervist. Sisaldab küllatumata rasvhappeid, mis aitavad hoida paljude haiguste teket. Eriti kasulik südame- ja veresoonkonna tervisele aga ka närvisüsteemile. Küllastumata rasvhapped hoiavad ära veresoonte lubjastumist. Oliiviõli parandab ka mälu ning keskendumisvõimet. Oliiviõli sisaldab ka antioksüdante, mis aitavad reguleerida vabade radikaalide taset, seega pakub see väärtuslik õli kaitset kogu organismile.



 

Avokaado

Sisaldab rohkelt E vitamiini, kiudaineid, antioksüdante ning rasvhappeid. Kaitseb südame tervist, parandab seedimist ning reguleerib isu. Avokaado sisaldab palju kaaliumit, mida organism vajab normaalseks funktsioneerimiseks, kaalium aitab ennetada vererõhu kõrgenemist.  Avokaado aitab alandada halva kolesterooli taset ning suurendab hea kolesterooli taset. Teaduslikult on tõestatud, et inimesed, kes söövad avokaadot, on tervemad.

 

Banaan

Banaan on vitamiinirikas, sisaldab vajalikku kaaliumit ning kiudaineid. Aitab reguleerida isu ning parandab tänu pektiini sisaldusele seedimist. Banaanid on looduslikud probiootikumide allikad, mis aitavad kaasa heade bakterite kasvule soolestikus ning parandavad toidu seedimist. Ei maksa ka unustada, et banaan on hea energiaallikas. Banaanid sisaldavad ka palju antioksüdante, mis kaitsevad organismi vabade  radikaalide eest.

 

Must šokolaad

Sisaldab rohkelt antioksüdante ning polüfenoole. Must šokolaad parandab arterite elastsust ja hoiab veresooned korras. Tükike musta šokolaadi päevas vähendab südameinfarkti ohu. 



 

Pähklid

Kasulikud valguallikad, sisaldavad palju häid rasvu, antioksüdante ning kiudaineid. Pähklid on väga kasulikud südame tervisele ning parandavad seedimist. Pähklid sisaldavad tervisele väga kasulikke küllastumata rasvhappeid ning kaitsevad mitme tõsise haiguse eest.

 

Kuivatatud puuviljad

Sisaldavad palju vitamiine, kiudaineid ning mikroelemente. Aitavad parandada seedimist ning võitlevad halva kolesterooli vastu.

 

Kartul

Kartul sisaldab palju vitamiine, kaaliumit, kiudaineid ning reguleerib keha happelisuse tasakaalu.

 

Punane vein

Sisaldab palju polüfenoole, alandab põletiku taset ning kaitseb südame-veresoonkonna tervist. Punane vein sisaldab ka palju antioksüdante, mis aitavad alandada halva kolesterooli taset, aitab tõsta hea kolesterooli taset ning kaitseb veresooni. Punase veini tarbimine aitab vähendada trombi riski.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Kommentaare ei ole