{ads}

HIDE

Viimased

latest

Nähtamatu lahutus : mis see on ja kuidas seda ära tunda?

  foto :unsplash / The HK Photo Company Mille pärast ei jäta...

 

foto :unsplash / The HK Photo Company

Mille pärast ei jäta oma elukaaslast maha need, kes on ometi suhtes õnnetud ja rahulolematud? Nad on nagu lõksus ühes suhtes, mis neile enam ei sobi ja ometi ei suuda või ei taha nad teha vajalikku sammu, et lahku minna. Seda nimetataksegi nähtamatuks lahutuseks. 

Pealtnäha läheb sellise paari elus kõik hästi aga ometi on nende suhe surnud punktis. Omaette olles ja teiste silma eest ära, kui uksed on kinni, on näha nende tõelisi tundeid, mida iseloomustavad pidevad konfliktid, põlgus, tagasihoitud viha, pettumus ja muidugi igasuguse õrnuse puudumine. Paljud paarid suudavad kaua nii vastu pidada ja näidata teiste ees välja, et nende suhtes on kõik korras ja hästi ent oma suhet peavad nad rohkem ettevõtteks kui millekski,  mis on seotud armastuse ja õrnemate tunnetega. Aja möödudes juhtub ju ikka, et inimesed kasvavad lahku, nende tunded muutuvad või saavad nad ühel hetkel aru, et neil ei ole enam midagi ühist. Aga alati ei ole nii lihtne kohe lahku minna, eriti juhul, kui mängus on raha, pere ja tunded. Sellisel puhul rakendub ellu nähtamatu lahutus ja mis sarnaneb paljuski päris lahutusele. 

 

 

Kui selline kooselu jätkub ja kui lähedaste arvates on paari elus kõik hästi, siis tegelikult on paari ise teineteisest eemaldunud nii emotsionaalselt, kui füüsiliselt. Nähtamatu lahutuse tunneb kõigepealt selle järgi ära, et seal puudub intiimne lähedus. Mõlemad partnerid elavad nagu ühe ettevõtte töökaaslased, kus kõige tähtsamad jututeemad keerlevad laste ja raha ümber. Eriti paistab see silma selle järgi, et sellise paari kogu jutuajamine hõlmab üksnes logistikat: kes läheb lastele järgi, kes viib lapsed trenni, mis kell õhtusöök valmistada jne. Partnerite omavaheline lähedus kaob ja nad ei julge enam rääkida oma vajadustest ja soovidest ega kartustest.

Sellel hetkel on vähemalt üks partneritest kindel, et talle see suhe ei sobi, ta ei ole oma eluga rahul ega õnnelik. Seejärel hakkab sõprusringkond minema lahku, sest mõlemad partnerid jagavad oma sõpradega oma tundeid ja emotsioone. Aga lahutus ei piirdu üksnes sõprade ja suhtlusvõrguga. Sest nii üks kui teine partneritest võib minna otsima seksuaalset ja emotsionaalset rahuldust mujalt mõne teise inimese juurest, sest enda isikliku elukaaslasega on suhe läbi.

Nähtamatu lahutus on emotsionaalselt kurnav ja väsitav. Mõned paarid otsustavad jääda kokku kuni lapsed lähevad ülikooli. Teised pigistavad silma kinni oma elukaaslase truudusetuse või emotsionaalse külmuse ees ja võtavad oma suhet, kui ohverdust, et mitte pere idülli ära rikkuda. Sellisel puhul on tegemist tõelise lõksuga, kus on vaja juba psühholoogi abi, et olukorra tõsidust endale tunnistada. 


Allikas: elle. fr

Kommentaare ei ole