{ads}

HIDE

Viimased

latest

Looduslik vahend, mis aitab panna juuksed kiiremini kasvama

Foto : unsplash / Thanh Duc Phan    Kui sa unistad ilusatest...

Foto : unsplash / Thanh Duc Phan

 

 Kui sa unistad ilusatest ja pikkadest juustest, siis vaata, mida sa selle jaoks tegema pead. 

Tegemist on iidse meetodiga, mida on kasutanud tuhandeid aastaid Hiinas asuva Huangluo külas elavad Yao naised, kes on kuulsad oma pikkade ja ilusate juuste poolest. Huangluo küla kutsutaksegi pikkade juuste külaks - enamikel naistel on juustepikkuseks 1,40 meetrit.  Ãœks külaelanikest sai isegi Guinnessi rekordite raamatusse tänu oma 5,5 meetrit pikkustele juustele. Igaüks seda juba järgi ei tee! Yao naiste jaoks sümboliseerivad nende pikad ja säravad juuksed pikaealisust, jõukust, rikkust ning head õnne. 

Ennevanasti pidasid Yao naised oma juukseid nii pühaks, et mitte keegi ei tohtinud nende juukseid näha ega katsuda, välja arvatud nende ema ja lapsed. 

 

 


Kuidas siis panna juuksed kasvama? 

Mis siis on nende naiste ilusate juuste saladuseks? Kogu saladus seisneb riisivees. Just nii lihtne see ongi. Ainult, et sellest üksi ei piisa, et teha jahtunud riisi keeduveega juustemaski, tähtis on lasta ka riisiveel natuke käärima minna selleks, et ta toime oleks veelgi tugevam. 

 

Koostisained : 1/2 tassi keetmata riisi (pruuni, valget, basmati, pikateralist, jasmiiniriis) ja 2 - 3 tassi vett. 

 

Kiire retsept: pese riis enne kasutamist mustusest ja tolmust. Seejärel pane riis kaussi ja täida kauss veega. Lase seista 15 - 30 minutit. Sega natuke ning hõõru kergelt katki, kuni vesi muutub häguseks. See aitab juustele vajalikke vitamiine ja mineraale veega seguneda. Nõruta seejärel riisivesi puhtasse kaussi ja sa võid teda kohe kasutada.

 

Kääritatud riisivesi : Kui sa oled nõrutanud riisivee, jäta ta toatemperatuurile seisma vähemalt terveks päevaks. Käärimisprotsess võib võtta 24 - 48 tundi, sõltuvalt temperatuurist. Mida soojem on toatemperatuur, seda kiirem on käärimisprotsess. Selleks, et muuta seda protsessi lühemaks, jäta riis vett ning nõruta alles siis, kui käärimisprotsess on alanud (hoia kaetuna 12 - 24 tundi). Seejärel võid sa lasta segul keema minna ning oodata kuni riisivesi maha jahtub ning seejärel kasutada. Soovi korral võid lisada paar tilka teepuuõli. Aga sa võid kasutada kääritatud riisivett ka keetmata kujul.



Kuidas riisivett kasutada tuleb? Peale juuste Å¡ampooniga pesemist, loputa juukseid riisiveega. Masseeri õrnalt peanahka ning hoia riisivett juustes 4 - 5 minuti jooksul. Seejärel loputa juuksed veega puhtaks. Kasuta riisivett 1 - 2 korda nädalas juuste loputuseks.  

Kääritatud riisivesi sisaldab rohkelt antioksüdante, mineraale ja E vitamiini, mis parandab juukseid ning muudab neid pehmemaks. 

Riisivesi sisaldab ka inositooli, mis aitab parandada kahjustada saanud juukseid.

Aminohapped, mida kääritatud riisivesi sisaldab, aitavad muuta juuksejuuri tugevamaks.

 

Kommentaare ei ole