{ads}

HIDE

Viimased

latest

Lastelaste hoidmine pikendab vanavanemate elu!

      Tänapäeva elu on teinud suuri muutusi vanavanemate elus, sest tänased vanavanemad käivad t...

 

 

 
Tänapäeva elu on teinud suuri muutusi vanavanemate elus, sest tänased vanavanemad käivad tööl ja elavad aktiivsemat elu, kui minevikus.


Teadus aga innustab vanavanemaid hoidma lapselapsi nii palju, kui võimalik, sest see võib pikendada lausa eluiga!

Ühe uuringu järgi selgub, et sageli vanavanemad peavad lastelaste eest hoolitsemist üle jõu käivaks või puudub neil selle jaoks lihtsalt vaba aeg. On ka neid, kes hea meelega oma lapselapsi hoida võtavad ja nende eest hoolt kannavad.

Teaduslikult aga on tõestatud, et lastelaste hoidmine on lausa tervisele kasulik. Berlin Aging Study viis läbi uurimistöö 500 eaka inimese seas. See uuringutöö tõestas, et lastelaste hoidmine aitab parandada aju kognitiivseid funktsioone ning alandab dementsuse- ja Alhzeimeri tõve riski.




Uuring tõestas samuti, et lastelaste eest hoolitsemine hoiab vanavanemaid füüsiliselt aktiivsetena ning aitab leevendada stressi - madal stressitase aga aitab jääda terveks ning olla heas vormis kauem. 

Samas ei tasu ka unustada seda asjaolu, et vanavanemaid ei tohi ka lastelaste hoidmisega liiga ära koormata. Seega on oluline leida õige tasakaal ja teha nii, et vanemad inimesed ei tunneks end kohustatuna lapselapsi hoidma, vaid see soov tuleks pigem neilt endilt.



Ja kasu saavad sellest aga mitte ainult vanavanemad, vaid ka lapselapsed!

Ãœks teine uuringutöö tõi samuti välja, kui oluline on, et vanavanemad suhtleksid ja räägiksid oma lastelastega, sest ka see aitab kaasa laste paremale arengule. 



Kommentaare ei ole