{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas kaotada kiiresti kaalu?

  Foto : unsplash / Jakob Bentzinger Sa tahad kiiresti kaalu...

 

Foto : unsplash / Jakob Bentzinger

Sa tahad kiiresti kaalu kaotada? Ja sa oled väsinud ekstreemsetest dieetidest? Siis vaata, millised lihtsad nipid aitavad sul kiiresti kaalust alla saada ja nii, et kaotatud kilod kohe tagasi ei tuleks.

Esimene nõuanne, mis aitab sul kiiresti kaalu kaotada, on juua palju vett. Piisava vee joomine on tähtis kaalu kaotamise juures, selgitab toitumisspetsialist Camille Gravouil. 

Seega unusta ära kõik mahlad, siirupid ja magusad joogid. Need joogid sisaldavad 1 klaasi kohta üle 100 kalori. Kalorirohkeid jooke tarbides võtad sa kergesti ja märkamatult kaalus juurde, samal ajal, kui juues vett (puhast ja mullivaba), vabaned sa liigsest vedelikust kehas. Sageli piisab ka sellest, kui sa ei lisa enam suhkrut kohvi ja tee sisse. 

Lisaks sellele aitab väga edukalt kaalust alla saada see, kui sa jood 2 suurt klaasitäit vett enne lõuna- ja õhtusööki. See aitab tekitada täiskõhutunnet ning nii väldid sa liigset söömist. 

Samuti on oluline muuta oma toitumine mitmekesisemaks ja tasakaalukamaks. Söö palju rohelisi aedvilju, tegemist on tõeliste liitlastega, mis aitavad sul kiiresti kaalu kaotada. Söö ka rasva põletavaid toiduaineid: roheline tee, õunad, sidrun ja ananass. Tegemist on võimsate antioksüdantidega, mis aitavad sul liigsetest kilodest vabaneda.

 

 

 

Kuidas kaotada lühikese ajaga 10 kilo? 

Selleks, et lühikese ajaga kaalu kaotada, tuleb kinni pidada reeglitest. Ja mitte ainult. Järgides järgnevaid nõuandeid, võid sa kaotada mitu kilo täiesti märkamatult.

Kõigepealt katsu süüa väiksemaid portse, kui tavaliselt. Kaalu kaotamiseks on vaja vähendada söödava toidu koguseid. Vahepalad - milleks võiksid olla puuviljad - aitavad näljatunnet ära võtta. 

Lisaks sellele selleks, et kaotada kaalu nii, et kilod tagasi tuleks, tuleb vältida liiga kalorirohkete toitude söömist : vorstitooted, praetud toidud, juust ning enamik valmistoite, mis on tihti liiga soolased.

Proovi ka leida aega söömiseks ning süüa rahulikus keskkonnas. Istu lauda, lükka telefon kõrvale, ära vaata telekat ega arvutit söömise ajal. Sest teaduslikult on tõestatud, et hajameelsusest sööme me alati rohkem, kui vaja.

Lisaks sellele on ka oluline toitu korralikult mäluda. Sellest on küll palju räägitud aga kordame ikka üle: toitu tuleb mäluda korralikult enne alla neelamist. Nii tekib sul täiskõhutunne palju kiiremini ja sa sööd vähem.

Seejärel, pese hambad puhtaks peale söömist. Tegemist on psühholoogilise nipiga, kui sa pesed hambad peale söömist puhtaks, siis ei teki sul isu näksimise või maiustuste järele nii kergesti. Tegemist on väga hea nipiga.

 

 

 

Vanaema nipid, mis aitavad kaalu kiiresti kaotada

Esimene nipp on juua igal hommikul suur klaas vett poole sidruni mahlaga. Sidrun sisaldab kiudaineid ning petkiini, mis aitavad kehal väljutada liigset rasva ja suhkrut. 

Teine nipp seisneb linaseemnetes. Linaseemned sisaldavad rohkelt omega 3 rasvhappeid ja antioksüdante, lisaks sellele aitavad linaseemned kaloreid põletada. Samuti tekitavad nad täiskõhutunnet. Ja hoiavad näksimise eest. 

Kolmas nipp seisneb toidu pipraga maitsestamises. Pipar aitab hoida ära rasvade ladestumist tänu piperiinile, mida ta sisaldab. 

 

Kaalust ruttu alla : sporti tehes või ilma? 

Kui sa tahad kiiresti kaalust alla saada ilma trenni tegemata, siis on see väga raske... peaaegu võimatu. Sest regulaarne füüsiline aktiivsus on hädavajalik selleks, et jääda terveks ning kaotada kaalu. Näiteks jooksmine, hüppenööriga hüppamine ja ujumine aitavad väga edukalt kiiresti kaalust alla saada. 

Kui sulle aga ei meeldi sport üldse, siis võid sa lihtsalt kõndida kiiresti. Kiirkõnd paneb kõik lihased tööle. Ja nii hoiad sa ära igasuguseid liigesteprobleeme, mida jooksmine võib põhjustada. 

 

 

 

Allikas: cosmopolitan

 

 

Kommentaare ei ole