{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas enne talve oma immuunsust turgutada

    Foto : unsplash / Edgar Castrejon Väljas on ilmad aina j...

 

 

Foto : unsplash / Edgar Castrejon

Väljas on ilmad aina jahedamad ja niiskust on rohkem. Päikesevalgust jääb aga aina vähemaks. Immuunsüsteem muutub talvel nõrgemaks. Eakate inimeste keha kaitsevõime on veelgi madalam sellel perioodil ning vastuvõtlik kõikidele hooajalistele viirushaigustele. 


Tarbi rohkem mikrotoitaineid

Vitamiinid ja mineraalid tagavad organismi normaalse funktsioneerimise. Kõige tuntum vitamiin on C-vitamiin, millel on tugev antioksüdantne toime. C-vitamiin aitab võidelda viiruste vastu. Ka tsink on tähtis immuunrakkude ülesehituse juures ning omab viirustevastast toimet. Sellepärast söö rohkem täisteratooteid, läätsesid, vasikamaksa. Ning joo värskelt pressitud apelsinimahla.


Ära unusta probiootikume

Kas sa tead, et soolestikul on väga tähtis roll immuunsüsteemi juures? Ligi 60% immuunrakkudest asub mikrobiootas. Seega tuleb osata aktiveerida neid kaitsemehhanisme väliste ärrituste puhul. Ja turgutada oma soolestiku mikrobiootat. Probiootikume sisaldavad keefir, jogurt, hapukapsas ning lisaks on võimalik võtta probiootikume ka toidulisanditena. Ka antibiootikume võttes ei maksa probiootikume unustada, et taastada oma soolefloorat.

 


Taimed turgutavad immuunsust

Mõned taimed sisaldavad selliseid bioloogiliselt aktiivseid aineid, mis stimuleerivad immuunsust. Nii on näiteks punase päevakübara ehk siilkübaraga lood, mis pakub kaitset hingamisteede haiguste eest ning suurendab keha vastupanuvõimet. Siilkübara tinktuur kaitseb ka gripi vastu.


Mesilaspiim tugevdab immuunsussüsteemi ja kaitseb haiguste vastu

Mesilaspiim on väga kasulik eriti sügis-talvisel perioodil. Mesilaspiim tugevdab immuunsust ning aitab tuju parandada. Võta mesilaspiima igal hommikul keele alla tühja kõhuga ja tee iga aastaaja alguses üks mesilaspiima kuur läbi tervise tugevdamiseks.



Kommentaare ei ole